OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Algemeen

De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl is een algemene muziekvereniging die statutair tot doel heeft:

"een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan het gemeenschapsleven te Delfzijl en omgeving door de bevordering van een gezamenlijke beoefening van instrumentale muziek en muzikale expressie"

De vereniging is opgericht op 30 april 1904 en bestaat uit ca. 90 leden verspreid over de onderdelen Harmonieorkest, Malletband, Leerlingenorkest en Blaaskapel. Jaarlijks verzorgen de onderdelen van de vereniging tezamen ca. 30 optredens. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Beschermheer van de vereniging is de burgemeester van Delfzijl dhr. G. Beukema.  

Organisatie

De vereniging wordt aangestuurd door vijf bestuursleden: Johannes Swart (voorzitter), Richard Stegmeijer (secretaris en tweede penningmeester), Martin Koetze (penningmeester), Jurjen Zitman (tweede secretaris) en Ida van der Waal (tweede voorzitter). Het bestuur wordt ondersteund door een zestal commissies: bar, kleding, instrumenten, muziek, opleidingen en redactie.

Verenigingsgebouw

De muziekvereniging heeft de beschikking over een eigen repetitie- en opslagruimte. Deze bevindt zich aan de Molenstraat 2 te Farmsum. De repetities alsmede de vele activiteiten van de vereniging vinden hier plaats. Het historische pand valt onder het beheer van de stichting "De Oude School", alwaar de vereniging deelgenoot van uitmaakt.

Image

Grotere kaart weergeven
 

Gold