OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Leerlingenorkesten

De leerlingenorkesten van de vereniging zijn bedoeld om leden die beginnen met muziekles en ca. een half jaar les hebben zo snel als mogelijk te laten meespelen in een ensemble. Samen muziek maken is wat muziek maken juist zo ontzettend leuk maakt. Door al gauw mee te spelen, raken nieuwe muzikanten snel vertrouwd met het musiceren in een groep met diverse blaas- en slagwerkinstrumenten. Naast 1-op-1 muziekles met een muziekdocent, is samenspel een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding van nieuwe muzikanten. De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" biedt als een van de weinige verenigingen in de regio de unieke mogelijkheid om al zo kort na het beginnen met muziekles in een ensemble mee te spelen. 


De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" is in het trotse bezit van drie leerlingen-orkesten: het B- en het C-leerlingenorkest, en het slagwerkleerlingenorkest. 

 

Slagwerkleerlingenorkest
Het Slagwerkleerlingenorkest is het opstaporkest voor de Malletband van de vereniging.  Een enthousiaste groep beginnende slagwerkers repeteert elke vrijdagavond van 18.45u tot 19.30u in het verenigingsgebouw aan de Molenstraat 2 te Farmsum. Het Slagwerkleerlingenorkest staat onder leiding van Theo van Kruistum. 

 

C-leerlingenorkest
Het C-leerlingenorkest is het opstaporkest voor het Harmonieorkest van de vereniging. Het C-leerlingenorkest repeteert een keer in de twee weken op de woensdag van 18:30 uur t/m 19:00 uur in het verenigingsbouw aan de Molenstraat 2 te Farmsum. Het C-leerlingenorkest staat onder leiding van Theo van Kruistum.

B-leerlingenorkest
Na een tijdje te hebben gespeeld in het C-leerlingenorkest, stromen leerlingen door naar het B-leerlingenorkest. Het niveau van het B-leerlingenorkest ligt alweer iets hoger dan het C-leerlingenorkest, waardoor er uiteindelijk een goede overstap kan worden gemaakt naar het Harmonieorkest. De repetities van het B-leerlingenorkest zijn elke woensdag van 18:45 uur tot 19:30 uur in het verenigingsbouw aan de Molenstraat 2 te Farmsum. Het B-leerlingenorkest staat ook onder leiding van Theo van Kruistum.

Image


Bezetting

De leerlingenorkesten kennen de bezetting van een harmonieorkest en malletband. De vereniging zorgt ervoor dat alle partijen zijn ingevuld en vult daar waar nodig de leerlingenorkesten aan, ook ter ondersteuning, met ervaren spelers uit het Harmonieorkest en Malletband. Zo bestaan de leerlingenorkesten uit leerlingen slagwerk, dwarsfluit, klarinet, trompet, saxofoon, bariton en trombone.

Optredens
Spelen bij de leerlingenorkesten betekent niet alleen maar repeteren. Een aantal keren per jaar geven de leerlingenorkesten ook een uitvoering. Zo traden de leerlingenorkesten de afgelopen jaren bijvoorbeeld op bij het jaarlijkse concert van de vereniging in de Evenementenhal, het Kerstconcert en de intocht van Sinterklaas in Delfzijl.  

Kosten

Meespelen met een van de leerlingenorkesten is gratis voor leden van de vereniging en daarmee ook een van de voordelen van het lidmaatschap van "Koningin Wilhelmina".

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van de vereniging. Ook bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij een repetitie! Voor meer informatie over een muziekopleiding kunt u hier kijken.

 


 

Gold