OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Johan Wessels 60 jaar lid
23 January 2009
Image
Bron: De Eemsbode d.d. 21 januari 2009

 
Nederlandse Kampioenswedstrijden 2009 (2)
18 January 2009
ImageDe loting van de deelnemende verenigingen aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden 2009 is bekend gemaakt door de KNFM. De volgorde in de ere-divisie is als volgt:

1) Koningin Wilhelmina, Delfzijl
2) Excelsior, Oostendorp
3) Avant Garde, Klundert
4) Slagwerkensemble Concordia, Reusel
5) Slagwerkensemble St.Caecilia, Twello
6) Kunst Na Arbeid, Lunteren
7) Muziekvereniging St. Willibrordus- Casteren (ovb)

De Nederlandse Kampioenswedstrijden voor Podiumorkesten 2009 vindt plaats op zaterdag 14 februari in theater "De Meerpaal" te Dronten. Het optreden van de Malletband van muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" in de ere-divisie zal omstreeks 15:15 uur aanvangen.
 
Nederlandse Kampioenswedstrijden 2009
09 January 2009

ImageVoor de vierde achtereenvolgende keer mag de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl het hoogst haalbare podium in Nederland betreden: de Nederlandse Kampioenswedstrijden. Door het behalen van het hoogst aantal punten op een landelijk podiumconcours in de ere-divisie in 2008, heeft de Malletband zich hiervoor wederom weten te kwalificeren.

De Nederlandse Kampioenswedstrijden vindt plaats op zaterdag 14 februari 2009. Dit keer niet in Winterswijk, maar in theater "De Meerpaal" te Dronten. Voor het vervoer van Farmsum naar Dronten zal de vereniging een touringcar inzetten. Wilt u graag met de touringcar mee? Geef dit dan z.s.m. door aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Voor het reizen met de bus wordt een eigen bijdrage van €10,00 gevraagd.

 
Sfeervolle en drukbezochte Nieuwjaarsreceptie
07 January 2009
Image

De traditionele Nieuwjaarsreceptie van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” was dit jaar drukbezocht en sfeervol. Dit laatste was ondermeer te danken aan de mooie inrichting en de prachtige muzikale omlijsting door de band ST!L. De receptie begon voor de vereniging om 14:45 uur, toen jubilaris Johan Wessels met een oldtimer naar het clubgebouw van de vereniging werd gebracht. Hij werd hier door de leden onthaald, met muzikale klanken van de Blaaskapel. Nadat iedereen in het clubgebouw een sta- of zitplek had gevonden, gaf  de voorzitter van de vereniging, Johannes Swart, de Nieuwjaarstoespraak. Johannes blikte ondermeer terug op het afgelopen drukke jaar van de vereniging. Daarnaast werd vooruit gekeken naar de aanstaande Nederlandse Kampioenswedstrijden voor de Malletband, het 105-jarig bestaan van de vereniging op 30 april, de jaarlijkse uitvoering op 16 mei, de Pinksterfeesten en DelfSail 2009, waarbij het kinderkoor uit Shunan City Delfzijl zal bezoeken. Nadat iedereen een glas champagne had gekregen, werd er getoost op een goed verenigingsjaar.

ImageHierna werd het woord gegeven aan de beschermheer van de vereniging en burgemeester van Delfzijl, Emme Groot. De heer Groot ging in zijn toespraak kort in over zijn eerste 100 dagen als burgemeester van Delfzijl en de uitdagingen die Delfzijl de komende tijd tegemoet kan zien, waaronder een verdere krimping van de bevolking.

Daarna huldigde Emme Groot de twee jubilarissen van de vereniging, Jenny Speelman en Johan Wessels. Jenny is 25 jaar lid van de vereniging en Johan maar liefst 60 jaar. Na een korte schets van de muzikale loopbaan van beide muzikanten bij de vereniging, speldde de heer Groot het KNFM-speldje op en reikte de bijbehorende oorkondes uit. De huldiging werd afgesloten met een korte serenade van de Blaaskapel.


Anita Dijkhuis, secretaris van de vereniging, nam daarna het woord over en gebruikte de gelegenheid om de Blaaskapel te bedanken voor hun inzet in 2008. De Blaaskapel heeft in 2008 maar liefst 38 optredens gegeven. De leden van de Blaaskapel kregen een groot applaus van de aanwezigen en ieder lid kreeg een roos van de vereniging. Ook na het formele gedeelte van de Nieuwjaarsreceptie, was er voor de aanwezigen nog veel te beleven. De band ST!L gaf verscheidene optredens, er was een doorlopende fotopresentatie met ruim 1000 foto’s van de vereniging over 2008 en de activiteitencommissie had gezorgd voor ondermeer lekkere hapjes en natuurlijk de Nieuwjaarsrolletjes. Zie het fotoboek voor de vele foto's van de Nieuwjaarsreceptie.

Image
 

Gold