OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Oproep aan de jeugd van Delfzijl Uitwisseling Japan 2010
07 January 2010
ImageAl sinds 1990 jaar onderhoudt de gemeente Delfzijl en de muziekvereniging nauwe banden met onze zustergemeente Shunan City te Japan. Afwisselend vinden er jeugduitwisselingen plaats tussen Shunan City en Delfzijl. Dit jaar zijn wij door de burgemeester van Shunan City uitgenodigd om met een delegatie bestaande uit ca. 10 jeugdigen naar Japan te reizen, van ongeveer 31 juli t/m 10 augustus. Deze data zijn indicatief en kunnen nog met een paar dagen worden gewijzigd. De delegatie zal worden aangevuld met ondermeer een aantal begeleiders. Jeugdigen woonachtig in de gemeente Delfzijl, die tijdens bovenvermelde periode de leeftijd van 14 t/m 18 jaar hebben, kunnen zich aanmelden.
Lees meer... [Oproep aan de jeugd van Delfzijl Uitwisseling Japan 2010]
 
Gezellige Nieuwjaarsreceptie
04 January 2010

Image

Op zondag 3 januari 2010 hield de vereniging weer haar traditionele Nieuwjaarsreceptie. Met een sfeervol ingericht lokaal en uitstekende muzikale omlijsting door de band ASMAN!, was de receptie erg geslaagd. Voor de leden begon de receptie al om half drie. Er waren een drietal jubilarissen dit jaar, waarvan twee in een oude Volvo door voorzitter Johannes Swart van huis werden opgehaald: Cor Strijbos en Hans van Land. Na aankomst bij het clubgebouw aan de Molenstraat, werden ze muzikaal onthaald door het Orkest en Malletband. Het was oorspronkelijk de bedoeling om op mars te gaan, maar de winterse omstandigheden lieten dit helaas niet veilig toe.

ImageOm half vier gaf voorzitter Johannes Swart de Nieuwjaarstoespraak. Hij stond stil bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, waarvan het hoogtepunt voor de vereniging en voor Delfzijl natuurlijk DelfSail 2009 was. Vooral de concerten met het Shunan Children’s Choir en Janneke de Roo staan in het geheugen gegrift. Ook werd ondermeer stilgestaan bij de vele optredens die de Blaaskapel weer heeft verzorgd en de behaalde twee plaats van de Malletband op de Nederlandse Kampioenschappen. Het aantal nieuwe leden in 2009 was tevens noemenswaardig: de vereniging mocht in 2009 maar liefst 14 nieuwe leden begroeten. Vooruitkijkend naar 2010 benoemde de voorzitter dat het jaarplan alweer een druk programma laat zien, met ondermeer de jaarlijkse uitvoering op 5 juni, de Pinksterfeesten in Delfzijl en (hoewel nog een tijdje weg) op 18 december een Kerstconcert.  

ImageNa de Nieuwjaartoespraak en het uitbrengen van een proost, werd het woord gegeven aan de beschermheer van de vereniging, burgemeester Emme Groot. De heer Groot gaf in zijn toespraak een beeld van de ontwikkelingen in Delfzijl, waarbij onder andere werd ingegaan op de verwachte bevolkingskrimp en de forse bezuinigingen die in het vooruitschiet liggen. Ook benoemde de heer Groot de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart 2010, en riep iedereen op om vooral gebruik te maken van zijn of haar stemrecht. Hierna zette Emme Groot de drie jubilarissen in het zonnetje: Mienke van der Waal (25 jaar lid), Hans van Land (40 jaar lid) en Cor Strijbos (60 jaar lid). De jubilarissen kregen het KNFM-speldje opgespeld en ontvingen het bijbehorende certificaat.

Na afronding van het formele gedeelte, werd nog lang nagekletst onder genot van ondermeer heerlijke hapjes, een foto presentatie, een video van DelfSail 2009 en natuurlijk van de muziek van ASMAN!. Zie voor veel mooie foto’s het fotoboek.

Image

 

Gold