OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Mooi concert samen met Eensgezindheid Maasbracht-Beek
26 January 2011
Image
Drumband Eensgezindheid Maasbracht-Beek

Op zaterdag 22 januari 2011 gaf de malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”, op uitnodiging van de drumband van Eensgezindheid Maasbracht-Beek, een bijzonder concert in Maasbracht, provincie Limburg. De Malletband van “Koningin Wilhelmina” was uitgenodigd om middels een concert te demonstreren hoe een grote Malletband klinkt die op het hoogste niveau in Nederland speelt. Dit omdat ook de drumband van Eensgezinheid Maasbracht-Beek de ambitie heeft om zich in deze richting verder te ontwikkelen. De vereniging in Maasbracht had een prachtige dag voor de leden van de Malletband georganiseerd. Zo werd er een rondleiding georganiseerd bij muziekinstrumentenfabriek Adams, dat op korte afstand is gelegen van Maasbracht. Het concert vond ’s avonds plaats. De Malletband van Koningin Wilhelmina opende het concert met een ruim één uur durend programma. Naast het serieuze repertoire, bracht de Malletband ook lichte muziek met een vleugje humor. Zo werden een aantal leden van Eensgezindheid Maasbracht uitgenodigd om met “Boomwhackers” mee te spelen met het bekende “Commedians Galop”. De drumband van Eensgezindheid Maasbracht-Beek sloot het concert af met ook een mooi afwisselend programma, waarbij ondermeer een aantal koperblazers werden toegevoegd. De eerste foto’s staan in het fotoboek
 
Malletband geplaatst voor het Open Nederlands Kampioenschap
03 January 2011
ImageDe Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl heeft zich, op basis van het uitstekende resultaat in 2010, geplaatst voor het hoogste podium in Nederland: het Open Nederlands Kampioenschap voor Podiumorkesten. Het Open Nederlands Kampioenschap vindt plaats op zaterdag 12 februari in theater “De Meerpaal” in Dronten en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. De Malletband zal met een prachtig muzikaal, en technisch hoogwaardig, programma strijden om de NK-titel.
 
2011 is begonnen!
03 January 2011

Image

De vereniging heeft het nieuwe verenigingsjaar ingeluid met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Het repetitielokaal was weer omgetoverd in een sfeervolle ruimte, er was mooie live achtergrondmuziek met saxofoon/keyboard/zang en natuurlijk was er champagne om te toosten op het nieuwe verenigingsjaar. De voorzitter blikte in de nieuwjaarstoespraak terug op 2010. Het was voor de vereniging weer een goed muzikaal jaar, met vele optredens, twee concerten in Delfzijl, een concert in Stadskanaal en een concert in Emden. Ook het ledenaantal is verder gestegen met 13 nieuwe aanmeldingen in 2010, waaruit blijkt dat Koningin Wilhelmina een boeiende en bloeiende vereniging is. Bij de vooruitblik noemde de voorzitter het aankomende concert in Maasbracht (Limburg) en natuurlijk het Open Nederlandse Kampioenschap. Ook zullen de Pinksterfeesten in Delfzijl dit jaar voor de 135e keer worden gehouden en zal de vereniging voor de 35e keer optreden bij de roeiloods op de zaterdag voor Pinksteren. Verder maakte de voorzitter melding dat het bestuur voornemende is om in het najaar van 2011 een nieuw structureel evenement in Delfzijl te gaan organiseren op het gebied van muziek, nu blijkt dat veel vaste evenementen in Delfzijl dit jaar wederom geen doorgang vinden. Na de toespraak van de voorzitter nam de beschermheer van de vereniging en burgemeester van Delfzijl, Emme Groot, het woord en lichtte de uitdagingen toe waar het gemeentebestuur voor staat in een tijd dat veel aandacht gaat naar zaken als de bevolkingskrimp. Het gemeentebestuur zal de aandacht gaan verschuiven naar de projecten welke men de komende jaren zal gaan ontplooien. Na het officiële gedeelte was het nog lang genieten van een hoop gezelligheid met muziek en lekkere hapjes. De foto’s staan natuurlijk in het fotoboek.

 

Gold