OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
NK Podium 11 februari 2012
26 January 2012

ImageBijna een jaar geleden werd de Malletband van “Koningin Wilhelmina” Nederlands Kampioen in de hoogste divisie. Op basis van dit voor de vereniging unieke resultaat, is de vereniging geplaatst voor het NK Podium op zaterdag 11 februari 2012. Het NK vindt dit jaar plaats in Winterswijk, in theater de Storm. Om 18:30 uur begint het Ere-divisie programma, waarvoor in totaal 5 verenigingen zijn geplaatst. De Malletband van  “Koningin Wilhelmina “zal als eerste van start gaan met een bijna half uur durend muzikaal programma dat bestaat uit twee schitterende werken. Om 21:50 uur staat de bekendmaking van de uitslagen gepland. Het wordt een hele spannende dag voor de vereniging. De vereniging zet weer een touringcar in om naar Winterswijk te rijden. Deze vertrekt om 13:30 uur vanaf het verenigingsgebouw. Indien u graag met de touringcar mee wilt, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

De eigen bijdrage voor de touringcar is EUR 10,00 per persoon. Verder dient er rekening te worden gehouden dat de entreekosten in Winterswijk ook EUR 10,00 per persoon bedragen.

 
Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2012
09 January 2012

Op zondag 8 januari 2012 luidde de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” het nieuwe jaar in met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Dit jaar was de receptie in een nieuw jasje gestoken met een andere inrichting, een DJ en lekkere hapjes. Voorzitter van de vereniging, Johannes Swart, blikte in de nieuwjaarstoespraak terug op een goed verenigingsjaar. Het Nederlands Kampioenschap van de Malletband, het eerste Muziekfestival Delfzijl, de goede concerten en de goede optredens van de leerlingenorkesten, waren een aantal zaken die werden aangestipt. Ook meldde de voorzitter dat de vereniging financieel gezond is en dat de vereniging hoopt dat gemeentelijke bezuinigingen de cultuursector niet zwaar zullen raken. Vooruitkijkend naar 2012 zal tijdens de Algemene Ledenvergadering het voorstel komen om het bestuur uit te breiden met twee personen. Na de toespraak van de voorzitter, volgde de toespraak van de beschermheer van de vereniging, burgemeester Emme Groot. De heer Groot blikte kort terug op de gebeurtenissen in de gemeente in 2011, en blikte vooruit naar de uitdagingen waar de gemeente de komende jaren voor staat. De grote projecten, waaronder het centrum van Delfzijl, maar ook de ontwikkeling van de financiën vanuit het Rijk en de dalende bevolking. Hierna werd Janneke Houtman naar voren geroepen. Janneke is 25 jaar lid van de vereniging en kreeg hiervoor door Emme Groot de bijbehorende KNFM-speld opgespeld. Janneke is op jonge leeftijd begonnen op de dwarsfluit en speelt thans dwarsfluit en piccolo in het Harmonieorkest.

Image

 

Gold