OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Malletband neemt deel aan NK Slagwerkensembles
31 January 2014
ImageDe Malletband van de Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl zal zaterdag 8 februari a.s. deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor Slagwerkensembles. Het kampioenschap vindt dit jaar plaats in Assen, in theater "De Nieuwe Kolk". Het optreden van de Malletband staat omstreeks 18.30 uur gepland. Het kampioenschap is voor publiek toegankelijk.  De entreeprijs bedraagt EUR 10,00 voor volwassenen en EUR 5,00 voor kinderen tot 12 jaar en 65+ kaarthouders.

De Malletband, onder leiding van Theo van Kruistum, heeft zich voor het Nederlands Kampioenschap weten te plaatsen wegens een uitstekend concoursresultaat in oktober 2013. In Drachten behaalde de Malletband toen 93,92 punten. Op het NK in Assen zal de Malletband een breed gevarieerd programma brengen van bijna drie kwartier, met technisch zeer lastige werken zoals The First Circle en Joaquin on Sunshine.
 
Geslaagde Nieuwjaarsreceptie
05 January 2014
Op zondag 5 januari 2014 was het weer tijd voor onze traditionele nieuwjaarsreceptie. Dit jaar weer op de zondagmiddag. Met een mooie opkomst werd het een gezellige en sfeervolle receptie. Er waren dit jaar twee jubilarissen. Janet van Kruistum is 25 jaar lid van de vereniging en Johannes Swart is 50 jaar lid van de vereniging. Voor Johannes Swart was er wegens het 50-jarig jubileum een extra tintje. Hij werd van huis opgehaald in een prachtige trouwauto en werd op het plein voor het clubgebouw bij aankomst met applaus ontvangen.

Image
 
De nieuwjaarstoespraak van de voorzitter, dit jaar wegens het jubileum waargenomen door de secretaris, stond vooral in het teken van de uitdagingen waar de vereniging anno 2014 voor staat. Beschermheer Emme Groot gaf een korte toespraak waarin hij onder meer inging op het dalende bevolkingsaantal van Delfzijl en het inktzwarte nieuws van het faillissement van Aldel.

ImageDaarna was het tijd om beide jubilarissen toe te spreken, het KNFM-speldje op te spelden en de bijbehorende oorkonde te overhandigen. Het bleef daarna nog lang gezellig in het clubgebouw en eindigde met een heerlijk Chinees buffet. Foto's staan in het fotoboek.

Image
 

Gold