OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Bloemschikken Pasen
21 February 2008

Image

De activiteitencommissie organiseert op maandag 10 maart as. weer een bloemschikavond. Op deze avond zal onder deskundige begeleiding een prachtig Paasstukje worden gemaakt. Opgave kan bij de activiteitencommissie. Kosten zijn €16,50 per persoon. Bovenstaand een impressie van het te maken Paasstukje.

 
Achter de Muziek Aan!
21 February 2008

ImageHet muziekproject “Achter de Muziek Aan”, een samenwerking tussen het IVAK en de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl, is begonnen.

Op maandag 11 februari zijn in totaal 23 leerlingen van OBS Tasveld in Delfzijl gestart met het leren spelen van een blaas- of slagwerkinstrument, onder begeleiding van IVAK-docenten Wigo v.d. Schoot en Sietse Hamersma.

Leerlingencoördinator van de muziekvereniging Yvonne Lammers meldt de eerste ervaringen:

Dinsdag 11 februari was het dan zover. OBS Tasveld was mijn eerste school waar ik heen ging met het project "Achter de Muziek Aan". Ik heb dit overgenomen van Marianne Strijbos, die het vele jaren heeft gedaan. Het toeval wil dat ik ook op De Tasveld heb gezeten. De kinderen waren volgens mij erg nieuwsgierig en het was verbazend hoe snel ze geluid uit de blaasinstrumenten kregen. Bij de slagwerkers ben ik ook geweest en dat zag er ook erg leuk uit. De kinderen hebben er plezier in en dat is toch belangrijk.

Afgelopen maandag zijn er een aantal foto’s gemaakt van het project op de school. Hiermee krijgen de ouders en de leden van de vereniging een aardige indruk van wat er tijdens het project gebeurt. Het project op OBS Tasveld duurt nog t/m 31 maart. Aansluitend zal de vereniging een toepasselijke slotmanifestatie organiseren, waarbij de beginnende muzikanten hun kunsten kunnen presenteren aan hun ouders cq. verzorgers.

Foto’s van het project zijn hier te vinden.

 
Bloemen voor Wilhelmina
13 February 2008

De gemeente Delfzijl heeft op woensdag 13 februari de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" gefeliciteerd met de behaalde tweede plaats op de afgelopen Nederlandse Kampioenswedstrijden. Aan voorzitter Johannes Swart werd op het gemeentehuis van Delfzijl door wethouder van cultuur Thea van der Veen een mooie bos bloemen overhandigd. Zie hier voor het artikel en foto op de website van de gemeente Delfzijl.

Image
En van de twee taarten waar de Malletband op vrijdag 15 februari 2008 door de gemeente Delfzijl op werd getrakteerd.

 
Tweede plaats NKW
10 February 2008

Image

De Malletband van de Muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” heeft op de Nederlandse Kampioenswedstrijden voor Podiumorkesten op 9 februari 2008 voor de derde achtereenvolgende keer een tweede plaats behaald. De vereniging is trots dat zij al zoveel jaren consequent een topplaats weet te behalen op NKW. Toch was de ontknoping van de uitslag in de eredivisie dit jaar voor veel deelnemende verenigingen  teleurstellend. Het enthousiasme van het publiek op de optredens kwam niet altijd tot uiting in het aantal toegekende punten.

De vereniging gaf een schitterende uitvoering, met ondermeer een tweetal nieuwe werken. Het onafgebroken optreden begon met “Lion Overture”, speciaal door Theo van Kruistum voor het NKW gearrangeerd. Een viool en piccolo vulden het ensemble aan, terwijl de lady speaker onder geroffel van de marimba’s het programma opende. Het spetterende slagwerkstuk “Message of the Soul” volgde. Verscheidene slagwerksolo’s passeerden de revue. Hierna volgde het ontroerende “Schindlers List”, ook in een speciale bewerking gearrangeerd door Theo van Kruistum. Viool solist Reinold Broersma werd door het melodisch slagwerk begeleid. In de zaal was het opmerkelijk muisstil, terwijl de zuivere en gevoelige tonen van de viool de zaal vulde. Het programma werd afgesloten met het verplichte werk Cassiopeia. Een technisch hoogstaand stuk met een prachtige melodielijn en een welhaast symfonisch slot.

Uitslag eredivisie

1.    Soli Deo Glori, Ommen – 95,75 punten
2.    Kon. Wilhelmina, Delfzijl – 95,25 punten
3.    Woudklank, Zuidwolde – 94,83 punten
4.    Elspeets Fanfare, Elspeet – 94,42 punten
5.    Constantijn Huygens, Appingedam – 94,25 punten

Foto's van het NKW-2008 zijn hier te zien.

 
Malletband klaar voor NKW!
03 February 2008

Image

Met een geslaagde generale repetitie op zondag 3 februari in de Evenementenhal van Delfzijl, heeft de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl aangetoond helemaal klaar te zijn voor de Nederlandse Kampioenswedstrijden voor Podiumorkesten op zaterdag 9 februari aanstaande. Het indrukwekkende programma werd zo prachtig gespeeld, dat menig speler en toeschouwer een traantje moest wegpikken. De vier zeer verschillende werken die tijdens het NKW door de Malletband zullen worden gespeeld, zijn van hoog niveau en geven een prachtig muzikaal beeld van de kwaliteiten van de Malletband en haar instructeur Theo van Kruistum. Het optreden van de Malletband van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” staat aanstaande zaterdag rond 20:15 uur gepland. Het NKW-2008 vindt plaats in Schouwburg “De Storm” te Winterswijk.

 

Gold