OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Tweede plaats NKW-2009
14 February 2009

Image
Voor de vierde keer werden de Nederlandse Kampioenswedstrijden (NKW) voor Podiumorkesten gehouden, en ook voor de vierde achtereenvolgende keer heeft de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl een tweede plaats weten te bemachtigen. De Malletband heeft hiermee opnieuw gedemonstreerd dat zij jaarlijks op een constant hoog muzikaal niveau presteert in de top van de Nederlandse slagwerkmuziek. De driekoppige jury loofde de techniek en opbouw van het programma en omschreef de Malletband als een zeer fraai ensemble met ongekende mogelijkheden, die het publiek weet te boeien.

De Malletband bracht dit jaar een muzikaal sterk gevarieerd en technisch hoogstand programma . Met het werk “Towards the Future” werd met veel uitdrukking de krachtige opening neergezet. Hierna volgde het verplichte werk “Amalgamate”, waarin een muzikale schets van de ontwikkeling van de slagwerkmuziek wordt weergegeven. Een technisch ingewikkeld werk, met een muzikaal gevecht tussen het gestemd en ongestemd slagwerk. Het bekende werk “Spain” werd als derde gebracht, waarin solist Bart Tip zijn virtuositeit op de vibrafoon toonde. Met de traditionele Ierse tapdansmuziek in “Riverdance” sloot de Malletband het halfuur durende programma uitstekend af. (Voor foto's zie hier)

Uitslag NKW-2009 Eredivisie

1) Muz.ver. Kunst Na Arbeid - Lunteren - 90,75

2) Muz.ver.Koningin Wilhelmina - Delfzijl - 90,09

3) Slagwerkensemble Concordia - Reusel - 90,00

4) Slagwerkgroep Avant-Garde - Klundert - 88,08

5) Mallet- en maj.kors Excelsior - Oostendorp - 87,84

6) Muz.ver. St. Caecillia - Twello - 86,65 

 
Succesvolle afsluiting project ADMA OBS Tasveld
11 February 2009
Image Op woensdagavond 11 februari vond de afsluitende manifestatie plaats van het project “Achter de Muziek Aan” in het verenigingsgebouw van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”. Negen leerlingen van groep 5 van OBS Tasveld uit Delfzijl waren aanwezig. Onder toeziend oog van ruim 30 ouders en familieleden, lieten zij op deze avond horen wat ze de afgelopen weken hebben geleerd.

Na een kort openingswoord door de voorzitter van de vereniging, ging Sietse Hamersma, muziekdocent aan het IVAK te Delfzijl, enthousiast van start met de blaasleerlingen. Onder begeleiding van een CD, brachten zij solistisch en gezamenlijk enkele liedjes. Hierna demonstreerde Ruben Koetze zijn trompetspel. Ruben heeft ongeveer een half jaar les op het IVAK van Sietse, en demonstreerde prachtig hoe goed hij de trompet al onder de knie heeft gekregen. Na deze intermezzo, volgden de slagwerkleerlingen. Door afwezigheid van de IVAK-docent, nam dirigent Theo van Kruistum de regie voor zijn rekening. Op gestemd en ongestemd slagwerk, werden enkele korte bekende liederen gespeeld.

De manifestatie eindigde met een kennismaking met de muziekvereniging. Het Leerlingenorkest, Harmonieorkest en Malletband brachten enkele muziekwerken en de verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten werden voorgesteld. De vereniging kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt natuurlijk dat de deelnemers aan het project enthousiast zijn geworden om een muziekinstrument te leren bespelen.
(Zie het fotoboek voor de foto’s).

 
Project Achter de Muziek Aan
03 February 2009

ImageAl vele jaren organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” samen met het IVAK uit Delfzijl het project “Achter de Muziek Aan”. In vijf lessen van ca. 1 uur leren een groepen leerlingen uit groep 5 van de basisschool de beginselen van het spelen van een blaas- of slagwerkinstrument. Op 12 januari jl. is het project van start gegaan op OBS Tasveld in Delfzijl. De klas is opgedeeld in twee groepen: één groep voor de blaasinstrumenten en één groep voor de slagwerkinstrumenten. De blazers repeteren in de eigen school, de slagwerkers repeteren in het clubgebouw van de vereniging. Bij de les van afgelopen maandag heeft de coördinator Opleidingen/IVAK van de vereniging (Yvonne) een aantal foto’s gemaakt. Zie het fotoboek.

Op woensdag 11 februari as. zal voor de leerlingen van OBS Tasveld en hun familie een afsluitende manifestatie worden georganiseerd in het clubgebouw van de vereniging. Tijdens de manifestatie presenteren de leerlingen het geleerde en treden zij samen op met het Harmonieorkest en Malletband van de vereniging. Een spannende avond voor de leerlingen, want dit zal voor bijna iedereen het eerste muziekoptreden zijn.

Na OBS Tasveld, zal het project dit jaar worden gehouden op OBS Rengersborg (23 februari t/m 23 maart) en OBS De Garven (24 maart t/m 21 april).

 

Gold