OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Mooi Kampioensfeest
28 February 2011
Image

Nederlands Kampioen worden is een prestatie van formaat. De vereniging wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseerde op vrijdag 25 februari een Kampioensfeest in het clubgebouw. Bezoekers werden met champagne en gebak ontvangen, en de kampioenen kregen door de voorzitter van de vereniging bij binnenkomst een mooie corsage opgespeld. Tegen de klok van acht uur konden de ruim honderd bezoekers luisteren naar een aantal toespraken. De voorzitter beet de spits af en onderschreef nog eens de prachtige prestatie die de Malletband heeft neergezet en uitte de waardering aan wethouder Kaptan voor zijn aanwezigheid bij het ONK in Dronten. De voorzitter overhandigde een cadeau aan de instructeur van de Malletband, Theo van Kruistum, en een cadeau aan alle leden: een canvasdoek van één bij anderhalf meter met de prachtige foto van het ONK. De leden van de Malletband werden van bloemen voorzien en de leden van het Harmonieorkest gaven een serenade. Daarna hield instructeur Theo van Kruistum een emotionele toespraak waarin hij ondermeer belichtte welke weg de Malletband heeft bewandeld sinds het begin van de jaren ’90 om op dit niveau en deze prestatie uit te komen. Burgmeester van Delfzijl en beschermheer van de vereniging, Emme Groot, feliciteerde de Malletband met de behaalde prestatie en wethouder Mahmut Kaptan deelde namens de gemeente een prachtige chocolade traktatie uit aan de leden van de Malletband. Wethouder Jan Wolthof overhandigde namens de gemeente een cheque van EUR 500 aan de voorzitter. De serie van toespraken werd afgesloten door Wiebe Bergsma, voorzitter van het koor uit Emden (Duitsland), en met de overhandiging van een prachtig schilderij door Agnes Scholte aan de voorzitter. Daarna ging het feest tot in de late uurtjes door met lekkere hapjes, karaoke en veel gezelligheid. Foto’s staan natuurlijk in het fotoboek , met dank aan Bert en Harry.
 
Kampioensreceptie vrijdag 25 februari
16 February 2011

De vereniging nodigt al haar leden, donateurs, relaties etc. van harte uit voor een speciale Kampioensreceptie op vrijdag 25 februari as. De vereniging is ontzettend trots dat de Malletband Nederlands Kampioen is geworden in de hoogste divisie en wil middels deze speciale receptie deze mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Kampioensreceptie wordt gehouden op vrijdag 25 februari as., vanaf 19:30 uur in het clubgebouw aan de Molenstraat 2 te Farmsum.

 

Bestuur muziekvereniging "Koningin Wilhelmina"


 

 
Malletband “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl Nederlands Kampioen
12 February 2011

Image

Op het zinderend Open Nederlands Kampioenschap voor Podiumorkesten op zaterdag 12 februari is de Malletband van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl met kop en schouders Nederlands Kampioen geworden in de hoogste divisie: de Ere-Divisie. De jury beloonde het schitterende, en technisch uitdagend, muzikaal programma met de hoge score van 95,95 punten. Daarmee heeft de Malletband van Koningin Wilhelmina, onder leiding van Theo van Kruistum, aangetoond op dit moment het beste slagwerkensemble van Nederland te zijn. Een prestatie van formaat waar de vereniging bijzonder trots op is.

Het Open Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen in theater “de Meerpaal” in Dronten. De best presterende slagwerkensembles in 2010 van de landelijke muziekorganisaties waren gerechtigd hieraan deel te nemen. De Malletband van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” kon deelnemen op basis van een uitstekend behaald resultaat op het podiumconcours van 13 november jl. te Drachten. Naast “Koningin Wilhelmina” hadden zich in de hoogste divisie geplaatst de “Slagwerkgroep Concordia” uit Reusel en het “A-slagwerkensemble Elspeet” uit Elspeet.

Lees meer... [Malletband “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl Nederlands Kampioen]
 
Malletband klaar voor het Open Nederlands Kampioenschap
06 February 2011
ImageNa een goede generale repetitie in de Evenementenhal van Delfzijl, is de Malletband van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” helemaal gereed voor het Open Nederlands Kampioenschap. Het Open Nederlands Kampioenschap voor Podiumorkesten vindt plaats op zaterdag 12 februari as. in theater “de Meerpaal” in Dronten. Het optreden van de Malletband staat gepland om 17:15 uur. Het Kampioenschap is voor iedereen toegankelijk. De organisatie, de KNFM, vraagt voor het middagprogramma een entreeprijs van EUR 7,50. De vereniging zet een touringcar in om naar Dronten toe te gaan. Wil je graag met de touringcar mee? Meld je hiervoor dan z.s.m. aan bij het secretariaat via het e-mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken De touringcar vertrekt om 13:00 uur vanaf het verenigingsgebouw in Farmsum.
 
Delfzijl op de Kaart
05 February 2011
Op vrijdag 4 februari 2011 werd de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” verrast door een bezoek van de burgmeester van Delfzijl, Emme Groot. Tien instanties en verenigingen uit de gemeente Delfzijl waren tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Delfzijl kort in het zonnetje gezet omdat zij Delfzijl in 2010 op positieve wijze op de kaart hebben gezet. Met het bezoek van de burgemeester aan de repetitie van de Malletband werd hier een vervolg aan gegeven. Emme Groot reikte aan de voorzitter van de vereniging, Johannes Swart, de oorkonde “Delfzijl op de Kaart” uit.

Image
 

Gold