OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Koningin Wilhelmina winnaar Verkeerquiz 2010
31 March 2010
ImageZes leden van de muziekvereniging“Koningin Wilhelmina”, verdeeld over twee groepen, hebben het voor elkaar gekregen: ze maakten het minste aantal fouten bij de Verkeersquiz 2010 en wonnen daarmee de hoofdprijs van 100 Euro. De Verkeersquiz werd op 31 maart in de Molenberg te Delfzijl georganiseerd door de Werkgroep Praktische Verkeerseducatie Appingedam/Delfzijl. Verenigingen en scholen uit beide gemeenten waren aanwezig. Uiteindelijk bleken de teams van de muziekvereniging het minste aantal fouten te hebben gemaakt. Naast de hoofdprijs van 100 Euro voor de vereniging, is er ook een wisselbeker uitgereikt. Volgend jaar mag de vereniging deze verdedigen.
 
Geslaagde afsluiting project ADMA CBS Rengersborg
11 March 2010
Image
Op woensdag 10 maart vond alweer de laatste afsluiting van het muziekproject “Achter de Muziek Aan” plaats van dit muziekseizoen. Tien enthousiaste leerlingen van groep 5 van CBS Rengersborg uit Farmsum toonden aan hun ouders en familie op deze woensdagavond in het clubgebouw wat zij de afgelopen weken hebben geleerd. Er waren vijf leerlingen op een blaasinstrument en ook vijf leerlingen op een slagwerkinstrument. Sietze Hamersma begeleidde weer op prachtige wijze de leerlingen op een blaasinstrument, met dit keer ondermeer een uitvoering van de bekende tune van The Pink Panther. Yvonne Lammers van de vereniging begeleidde de slagwerkleerlingen met twee bekende liedjes, waaronder “Deze vuist op” van Ome Willem. Na demonstraties van de verschillende slagwerk- en blaasinstrumenten van de Malletband en Harmonieorkest, en muzikale demonstraties van het Leerlingenorkest, Harmonieorkest en Malletband, was de afsluitende manifestatie om acht uur afgelopen. Zie het fotoboek voor een impressie van de avond.

De vereniging hoopt natuurlijk dat veel deelnemers aan de afgelopen projecten enthousiast zijn geworden om te beginnen met muziekles op een slagwerk- of blaasinstrument. Het volgende cursusjaar van het IVAK begint na de zomervakantie. Wil je beginnen met muziekles? Geef je dan het liefst voor juli 2010 op. Neem voor meer informatie of opgave contact op met het secretariaat van de vereniging via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Een muziekinstrument leren bespelen is natuurlijk niet alleen weggelegd voor de jeugd. Ook ‘ouderen’ zijn van harte welkom om te beginnen met muziekles.
 
Eerste repetitie C-orkest
04 March 2010
Voor acht leden van de vereniging was woensdag 3 maart 2010 een extra spannende dag. Op deze avond vond de eerste repetitie plaats van het C-orkest. Het C-orkest is een nieuw leerlingenorkest van de vereniging, waar leerlingen in gaan meespelen die ca. een half jaar muziekles hebben. Het C-orkest staat onder leiding van Theo van Kruistum. Voor de leerlingen was het de eerste keer dat men in groepsverband muziek ging maken, onder leiding van een dirigent. Het samenspelen is in het begin zeker niet altijd makkelijk. Kun je normaal gesproken je eigen tempo bepalen, zelf bepalen wanneer je even adem neemt en hoe hard je speelt…. in een orkest moet alles op elkaar zijn afgestemd. De eerste repetitie verliep uitstekend en de eerste twee liedjes werden al prima gespeeld.

Het C-orkest repeteert ééns in de 14 dagen op de woensdag, van 18.30 uur tot 19.00 uur in het clubgebouw. Leden stromen na het behalen van een bepaald niveau, door na het B-orkest (het “leerlingenorkest”). Vanuit dit orkest wordt uiteindelijk doorgestroomd naar het Harmonieorkest en Malletband van de vereniging. Met het nieuwe leerlingenorkest wil de vereniging leerlingen eerder de mogelijkheid bieden om samen muziek te maken en wordt daarmee de overstap naar het leerlingenorkest, en uiteindelijk het Harmonieorkest en Malletband, vergemakkelijkt.

Image
 

Gold