OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
104 jaar!
30 April 2008
ImageOp 30 april vieren wij niet alleen de verjaardag van de Koningin. Ook onze vereniging viert op deze dag haar verjaardag. Dit jaar is het maar liefst 104 jaar geleden dat onze vereniging werd opgericht. Een flinke mijlpaal! De komende weken is traditioneel een drukke tijd voor onze vereniging. De optredens met Koninginnedag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Pinksteren staan weer voor de deur. Een kort overzicht van de aanstaande optredens:

30 april: Blaaskapel, Koninginnedagviering Hoogwatum te Delfzijl
3 mei: Slagwerkgroep, optreden winkelcentrum Paddepoel te Groningen
4 mei: Orkest + Slagwerkers, Dodenherdenking te Delfzijl
5 mei: Blaaskapel, Bevrijdingsdagviering te Farmsum
10 mei: Pinksterzaterdag, optreden vereniging bij de Roeiloods Neptunus
12 mei: Pinkstermaandag, rondgang vereniging centrum Delfzijl

Al onze aankomende activiteiten zijn natuurlijk in de agenda te bekijken. Tot ziens op één van onze optredens!
 
Geraniumactie en serenades
27 April 2008

ImageEind april staat voor de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” traditioneel in het teken van de Geraniumactie. Naast dat de vereniging werkt met intekenlijsten, verkopen de leden ook een aantal dagen huis-aan-huis de prachtige bloemen. Zaterdag 26 april jl. was de eerste verkoopdag en werden de Geraniums huis-aan-huis verkocht in de wijken Rietkampen en Kruidenoever in Delfzijl. Het weer zat prima mee en de actie was geslaagd, ondanks dat veel mensen met vakantie waren. Foto’s van de verkoop zijn hier te zien. De Blaaskapel van de vereniging was ook aanwezig en ondersteunde de verkoop muzikaal.

De Blaaskapel had deze zaterdag sowieso een drukke dag. Na de twee uur durende verkoop van de Geraniums, vertrok de Blaaskapel naar Groningen om daar sousafonist en mede-Blaaskapeller Kees Haring tegen half negen een serenade te geven voor zijn 60e verjaardag. Daarna vertrok de Blaaskapel terug naar Delfzijl, om daar tegen tienen in de kantine van Sporthal de Ringen een serenade te geven aan Theo Bos. Theo is secretaris van de Wandelsportvereniging “Spirit” en vierde gisteren zijn 50-jarig lidmaatschap van “Spirit”. Zie hier voor een verslag en foto's van deze avond en serenade.

 
Achter de Muziek Aan!
16 April 2008

ImageVanaf 1 april jl. wordt op OBS De Garven het project “Achter de Muziek Aan!” georganiseerd. Het project is een samenwerking tussen de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl en het IVAK.

In zes lessen van een uur maakt een groep leerlingen kennis met het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument. De lessen worden verzorgd door IVAK-docenten Wigo v.d. Schoot en Sietse Hamersma.

 

Het project op OBS De Garven duurt nog tot en met 27 mei. Aansluitend zal de vereniging op woensdag 28 mei een slotmanifestatie organiseren, waarbij de beginnende muzikanten hun kunsten kunnen presenteren aan hun ouders cq. verzorgers. Foto’s van het project op OBS De Garven zijn hier en hier te zien. Ook op de website van OBS De Garven staat een kort verslag van het project (onder actueel). 

 
Wervelende slotmanifestatie OBS Tasveld
02 April 2008

Image

De afgelopen zes weken was op OBS Tasveld te Delfzijl in samenwerking met het IVAK te Delfzijl het project “Achter de Muziek Aan” georganiseerd. Eén keer per week ontvingen de deelnemers aan het project één uur muziekles op een blaas- of slagwerkinstrument. Ter afsluiting van het project werd op woensdag 2 april de slotmanifestatie van het project georganiseerd in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”. Elf deelnemers aan het project waren om zeven uur ’s avonds met hun ouders en familieleden aanwezig om een mini-concert te geven.

Lees meer... [Wervelende slotmanifestatie OBS Tasveld]
 

Gold