OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Wilhelmina 107 jaar!
30 April 2011

ImageOp 30 april 2011 bestaat de vereniging maar liefst 107 jaar!

 

Iedereen van harte gefeliciteerd!

 
"Wilhelmina in Concert" 28 mei 2011
17 April 2011

 Image

Op zaterdag 28 mei as. organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” het concert “Wilhelmina in Concert 2011”. Met “Wilhelmina in Concert 2011” zal de veelzijdigheid van de muziekvereniging ten gehore gebracht worden. Tijdens dit concert zullen de mooiste nummers uit de meest uiteenlopende genres gespeeld worden. Er zijn optredens van de Malletband (Nederlands Kampioen 2011), het Harmonieorkest en de twee leerlingenorkesten van de vereniging. Het concert wordt ondersteund met professioneel licht en geluid en wordt gehouden in de Evenementenhal in Delfzijl.

Muzikale gast bij het concert is zangeres Janneke de Roo. Janneke is bekend van het zangtrio “Zusjes de Roo” die begin jaren ’70 vele hits scoorden in Nederland. De vereniging zal samen met Janneke de Roo optreden en met haar een gevarieerd programma brengen, met vele prachtige en bekende muzikale werken.

In de pauze kan worden deelgenomen aan een grote verloting. Er zijn vele fantastische prijzen te winnen. En dit jaar geven wij maar liefst drie spectaculaire hoofdprijzen weg: een rondvlucht boven de provincie, een volle boodschappenkar van Jumbo, en een dinerbon van restaurant de Boegschroef.

Het jaarlijks concert van de vereniging staat borg voor een gezellig avondje uit. Kom ook naar het “Wilhelmina in Concert 2011” concert op zaterdag 28 mei as. Aanvang 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur), Evenementenhal Delfzijl. De entree bedraagt € 5,00 (€ 2,50 t/m 12 jaar).

 
Slagwerkmuziekproject van start gegaan
09 April 2011
ImageOp donderdag 7 april vond de eerste les plaats van het nieuwe slagwerkmuziekproject dat de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” organiseert op basisschool “Jan Ligthart” in Delfzijl. Het project wordt door de vereniging zelf georganiseerd en is gebaseerd op het Windkracht6 project. In vier lessen van 1 uur krijgen de leerlingen van groep 6 de beginselen uitgelegd van slagwerkmuziek. Ze leren bijvoorbeeld het verschil tussen verschillende muziekinstrumenten, wat een dirigent doet, en hoe je zelf een muziekinstrument kunt maken. Daarnaast doen ze een luisterspel en leren ze een speciale dans. In de laatste lessen gaan de leerlingen een speciaal slagwerklied instuderen en leren ze het spelen van Boomwhackers. Op vrijdagavond 29 april wordt het slagwerkmuziekproject afgesloten met een gezamenlijke repetitie met de Malletband van de muziekvereniging.
 

Gold