OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Wilhelmina 108 jaar!
30 April 2012
ImageIedereen van harte gefeliciteerd met de 108e verjaardag van de Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina"!
 
Afsluiting slagwerkmuziekproject CBS De Zaaier 20 april 2012
21 April 2012

 

Image

Op vrijdag 20 april 2012 vond de afsluiting plaats van het slagwerkmuziekproject dat de vereniging heeft georganiseerd op CBS De Zaaier. Het was een zeer geslaagde afsluiting met hele enthousiaste deelnemers. Na een welkomswoord van de voorzitter, begon de avond met de Russische Dans, waarbij de leerlingen verscheidene slagwerkinstrumenten gebruikten, en de Malletband moest meeklappen. Op een bord stond groot in 'geheimschrift' aangegeven hoe het werk moest worden gespeeld. Daarna was het de beurt aan de Commedians Galop met de kleurrijke Boomwhackers. Onder begeleiding van juf Lisanne en juf Jenny werd dit nummer samen met de Malletband gespeeld. Eerst langzaam, en daarna op volle snelheid. En wat ging dat goed! Daarna introduceerde Theo de verschillende instrumenten in de Malletband. Het gestemde slagwerk en het ongestemde slagwerk. Een aantal leden lieten uitstekend horen hoe deze instrumenten klinken. Daarna was het de beurt aan het Slagwerklied. De Malletband speelde het swingende werk, terwijl de leerlingen meezongen. Na nog twee werken door de Malletband gespeeld te hebben, konden de leerlingen alle instrumenten van de Malletband uitproberen. En daar werd goed gebruik van gemaakt. Tegen acht uur was de afsluiting afgelopen. De vereniging kijkt terug op een hele mooie afsluiting van het door de vereniging zelf georganiseerde slagwerkmuziekproject. De deelnemers hebben in vier weken tijd een hoop geleerd over slagwerkmuziek en een aantal zijn enthousiast geworden om zelf een muziekinstrument te gaan spelen. Mooie foto's van deze avond, met dank aan Harry en Agnes, staan in het fotoboek .

 
Wilhelmina in Concert 2012
15 April 2012

Image 

Op zaterdag 12 mei as. organiseert de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" het concert "Wilhelmina in Concert 2012". Ook dit jaar zullen weer de mooiste nummers uit de meest uiteenlopende genres worden gespeeld. Er zijn optredens van de Malletband, het Harmonieorkest en de twee leerlingenorkesten van de vereniging. Het concert wordt ondersteund met professioneel licht en geluid en wordt gehouden in de Evenementenhal in Delfzijl.

Muzikale gast bij het concert is de bekende acteur, zanger en presentator Arno van der Heyden. Het Harmonieorkest zal samen met Arno optreden en een gevarieerd programma brengen, met vele prachtige en bekende muzikale werken. Muzikale gast bij de Malletband is blokfluitspeler Jorien Rippen, waarmee er een bijzonder en unieke combinatie van slagwerk en blokfluit ontstaat in een werk met een Middeleeuws tintje.

In de pauze van het concert kan worden deelgenomen aan een grote verloting. Er zijn vele fantastische prijzen te winnen. En dit jaar geven wij weer de spectaculaire hoofdprijs weg: een rondvlucht boven de provincie. Daarnaast zijn er nog twee prachtige hoofdprijzen: een dinerbon van restaurant De Boegschroef en een volle boodschappentas van de Albert Heijn uit Delfzijl.

Het jaarlijks concert van de vereniging staat borg voor een gezellig avondje uit. Kom ook naar "Wilhelmina in Concert 2012" op zaterdag 12 mei as. Aanvang 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur), Evenementenhal Delfzijl. Entree EUR 6,50 (EUR 4,00 t/m 12 jaar) per persoon. Kaarten voor het concert zijn op de avond zelf bij de entree van de Evenementenhal verkrijgbaar, vanaf 19:30 uur. 

 
Afsluiting ADMA OBS Ripperdaborg 11 april 2012
15 April 2012
Image

Op woensdag 11 april 2012 vond de afsluiting plaats van het project ADMA van OBS Ripperdaborg. Een groep van 9 enthousiaste leerlingen liet, onder de schitterende begeleiding van Sietse Hamersma, horen wat zij in vier lessen op een blaasinstrument hebben kunnen leren. Ouders, broers en zussen en overige familie kon zien en horen dat je in vier lessen al aardig wat kunt leren. De noten C, D, E en soms zelfs al iets hoger. Maar ook noten van verschillende lengten kwamen aan bod. Een aantal leerlingen brachten al een kleine solo, maar de meeste werken werden gezamenlijk gespeeld. Op het slot speelden het orkest en de leerlingen samen het werk "Rainbow Rock". Na nog een aantal demonstraties van verschillende muziekinstrumenten en muziekwerken van het B-leerlingenorkest en het Harmonieorkest, konden de leerlingen op eigen gelegenheid een aantal instrumenten bekijken. Vooral de slagwerksectie mocht weer op veel aandacht rekenen. Zie mooie plaatjes, met dank aan Agnes, in het fotoboek . Op vrijdag 20 april wordt de afsluiting gehouden van het slagwerkmuziekproject van de leerlingen van CBS De Zaaier bij de Malletband. Benieuwd hoe dit project wordt afgesloten? Kom zeker even een kijkje nemen. Het begint om 19.00 uur, ook in het clubgebouw.
 

Gold