OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Succesvolle afsluiting project ADMA OBS “De Garven”
28 May 2008

Afsluiting project ADMA OBS "De Garven"

Op woensdag 28 mei werd in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” de slotmanifestatie gehouden van het project “Achter de Muziek Aan!”. Dit project werd vanaf 1 april t/m 27 mei gehouden op OBS “De Garven” uit Delfzijl en is een samenwerking tussen de muziekvereniging en het IVAK. Het project heeft als doel om kinderen kennis te laten maken blaas- en slagwerkmuziek. Hiervoor werd één keer per week een les van één uur gegeven. De afsluiting van het project was zeer succesvol. Ruim 60 ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen waren samen met 18 leerlingen bij de slotmanifestatie aanwezig. 

Lees meer... [Succesvolle afsluiting project ADMA OBS “De Garven”]
 
Midzomeravondconcert “A Musical Celebration” 21 juni 2008
23 May 2008

Poster Midzomeravondconcert zaterdag 21 juni 2008

 

Op de langste dag van het jaar, zaterdag 21 juni as., geeft de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” het Midzomeravondconcert “A Musical Celebration”. In de sfeervolle ambiance van de Evenementenhal aan de Havenboulevard te Delfzijl, zal het Midzomeravondconcert dit jaar in het teken staan van film- en musicalmuziek. Zowel het Harmonieorkest, de Malletband, alsmede ook het Leerlingenorkest, zullen fraaie en verrassende arrangementen ten gehore gaan brengen. Daarnaast zal de Malletband een muzikale samenvatting geven van het zeer bijzondere programma waarmee zij begin dit jaar deelnam aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden.

Zoals u van ons gewend bent, wordt ons concert jaarlijks aangevuld met andere muzikanten of artiesten. Dit jaar verleent de talentvolle vioolsolist Reinold Broersma zijn medewerking. Hij zal ondermeer met de Malletband een zeer ontroerende uitvoering brengen van de welbekende soundtrack van de film “Schindler’s List”. Ook zullen enkele dansparen van Dansschool Gerritsen het concert een aantal keren met dans ondersteunen. In de pauze wordt een spectaculaire verloting gehouden, met ruim 200 prachtige prijzen en een aantal hoofdprijzen, waaronder een rondvlucht boven uw woonplaats.

Kortom - alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een fraaie muzikale avond. Kom naar het Midzomeravondconcert op zaterdag 21 juni as. in de Evenementenhal te Delfzijl. Aanvang 18:30 uur. De zaal zal geopend zijn vanaf 18:00 uur. Toegangskaarten kosten € 5,00 per stuk (t/m 12 jaar € 2,50) en zijn tijdens het Midzomeravondconcert bij de entree van de Evenementenhal verkrijgbaar. Het programmaboekje wordt gratis aan u ter beschikking gesteld.

In de Evenementenhal zal op een groot scherm direct na afloop van het concert om kwart voor negen de EK-kwartfinale worden getoond.


Tot ziens op zaterdag 21 juni!

Het Midzomeravondconcert wordt mede mogelijk gemaakt door De Boegschroef, Dow, Groningen Seaports, Stork, Culturele Raad Delfzijl, Rabobank en AkzoNobel.

 
Clubblad april 2008
14 May 2008

ImageDe april 2008 uitgave van ons clubblad "De Muzieksleutel" staat nu online en is hier te lezen. De volgende uitgave van "De Muzieksleutel" verschijnt eind juli 2008. Kopij kan t/m 18 juli worden ingeleverd, o.a. per e-mail aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Zonnige en warme Pinksterdagen 2008
12 May 2008

Image

Ondanks het vroege tijdstip van de Pinksterdagen dit jaar, was het weer fantastisch. Met een nagenoeg strakblauwe hemel en zomerse temperaturen gaf de vereniging op Pinksterzaterdag en Pinkstermaandag twee optredens. De zaterdag was traditioneel het optreden bij de roeiloods van Roeivereniging “Neptunus” aan het Damsterdiep te Delfzijl. De Malletband en de Blaaskapel waren dit jaar aanwezig om de internationale roeiwedstrijden muzikaal te omlijsten. Pinkstermaandag stond in het teken van de aubade voor het bestuur van Neptunus en de rijtoer door het centrum van Delfzijl. Tijdens de traditionele aubade bij cafe/bar Het Anker werd door de vereniging een serenade gegeven aan Bernhard Swart voor zijn 40-jarige jubileum als ober bij de jaarlijkse Pinksterfeesten. Uit handen van voorzitter Johannes Swart (ja, ze zijn familie) ontving Bernhard een attentie van de vereniging. Foto’s van Pinkstermaandag zijn hier te bekijken.

 
Dodenherdenking Delfzijl
06 May 2008

Image

Op 4 mei hebben het harmonieorkest en een aantal slagwerkers van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" medewerking verleend aan de jaarlijkse Dodenherdenking in Delfzijl. Door Rob Veentjer van 112Groningen is hiervan een videorapportage gemaakt. Deze is hieronder te bekijken. Te zien en horen zijn o.a. de slagwerkers die de optocht begeleiden van het Molenbergplein naar het Gemeentehuis, het signaal Taptoe door trompettist Richard Stegmeijer van de vereniging en het harmonieorkest met het Wilhelmus en muzikale omlijsting van de kransleggingen.

 

 

Gold