OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
“Wilhelmina in concert 2011” een succes
29 May 2011
Image

Op zaterdag 28 mei heeft de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” voor meer dan 350 toeschouwers een succesvol concert gegeven in de Evenementenhal van Delfzijl. De vereniging bracht een zeer gevarieerd programma, variërend van ABBA tot aan Lionel Richie, en van Marianne Rosenberg tot aan Gloria Estefan. Het Harmonieorkest trad samen op met zangeres Janneke de Roo, en bracht met haar een gevarieerd programma. De Malletband bracht voor de pauze een compilatie van het programma waarmee zij afgelopen februari Nederlands Kampioen is geworden. Als verrassing speelde het orkest onverwachts “We Are The Champions”, waarop luidkeels werd meegezongen.

In de pauze werd een spectaculaire verloting gehouden, waarvan binnen tien minuten alle lootjes werden verkocht. De hoofdprijzen gaven hiertoe zeker aanleiding: een rondvlucht, een dinercheque van de Boegschroef en 1 minuut gratis winkelen bij de Jumbo in Delfzijl.

Na de pauze lieten de twee leerlingenorkesten van de vereniging horen dat zij al heel goed in groepsverband muziek kunnen maken. Beide groepen brachten een mooi programma en konden rekenen op een groot applaus van de bezoekers. Voor veel deelnemers in het C-orkest was het een extra spannende avond. Zij gaven hun allereerste optreden.

Prachtige foto’s van "Wilhelmina in Concert 2011" staan in het fotoboek.
 
Oproep gastgezinnen
11 May 2011
ImageDit jaar mogen wij weer een delegatie jeugd uit onze Japanse zusterstad Shunan City verwelkomen. Een groep van 15 jongeren arriveert op donderdag 4 augustus in de middag in Delfzijl, en vertrekt weer in de ochtend van dinsdag 9 augustus. Voor de jongeren, die tussen de ca 14 en 17 jaar oud zijn, zijn wij op zoek naar gastgezinnen. Bij een gastgezin verblijven 1 of 2 jongeren (afhankelijk van het aantal gastgezinnen) voor vijf nachten. Een aantal dagen zal er voor iedereen een programma worden georganiseerd, maar er zullen ook dagen zijn die het gastgezin zelf helemaal mag invullen. Wilt u gastgezin zijn voor deze unieke uitwisseling? Geeft u zich dan z.s.m. op bij Johannes Swart. Dit kan per e-mail via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch via 06 53131339. Voor de gastgezinnen zal voor de zomervakantie een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.
NB: In tegenstelling tot wat op 11 mei jl. op de gemeentepagina in de Eemsbode vermeld stond, betreft de groep niet het kinderkoor. Het kinderkoor heeft Delfzijl tijdens DelfSail 2009 bezocht.
 

Gold