OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Prachtig Midzomeravondconcert “A Musical Celebration”
22 June 2008

Image

De verloren wedstrijd Nederland-Rusland was een domper op wat voor de rest een  prachtige en muzikale avond was op zaterdag 21 juni. Om half zeven begon het vervroegde Midzomeravondconcert “A Musical Celebration” met het openingswerk “Lions Ouverture”. Direct daarna werd het woord gegeven aan Martin Snapper, voorzitter van de KNFM-Groningen. Hij reikte aan Theo van Kruistum en Johannes Swart het ere-diploma 2007 uit. Daarna volgden de Malletband en het Harmonieorkest elkaar op met verrassende film- en musicalarrangementen. Vlak voor de pauze speelde de Malletband de soundtrack van de film “Schindler’s List” met op viool solist Reinold Broersma. De gevoelige combinatie van viool en mallets ontroerde veel bezoekers en hier en daar werd zelfs een traantje weggepikt. Het eerste gedeelte van het concert eindigde met een optreden van het leerlingenorkest. Zij brachten een mooi repertoire, waaronder delen van Fiddler on the Roof, dat knap werd gespeeld.

Na de korte pauze marcheerden Justin Smith en Janneke Houtman de zaal binnen met “The River Kwai March”, waarmee het tweede gedeelte van het concert werd geopend. De Malletband en Harmonieorkest brachten wederom herkenbare film- en musicalarrangementen. Op de nummers van “Grease” en “Hello Dolly” demonstreerden twee dansparen van Dansschool Gerritsen een aantal dansen voor het podium. Bij het nummer “Colours of the Wind” uit de tekenfilm “Pocahontas” speelde viool solist Reinold Broersma dit maal mee met het Harmonieorkest, wat opnieuw een prachtige muzikale combinatie opleverde.

Om stipt half negen was het concert muzikaal afgelopen. Een groot scherm stond inmiddels in de Evenementenhal opgesteld. De meeste bezoekers installeerden zich bij het scherm na de slotwoorden van voorzitter Johannes Swart om naar de spannende EK-kwartfinale te kijken. Hoe dit afliep is ongetwijfeld inmiddels bij iedereen bekend. Voor de vereniging heeft het de pret op de avond niet mogen drukken. Het was een prachtig en zeer geslaagd concert, waar de vereniging met veel trots op terugkijkt.

 
Gewijzigde aanvangstijd Midzomeravondconcert 21 juni 2008
14 June 2008

Image


Johannes Swart, voorzitter van de vereniging, licht toe: “Door het concert eerder te laten beginnen en de pauze in te korten, hebben we de programmering niet hoeven aan te passen. Hierdoor kunnen we ons publiek nog steeds een volwaardig en prachtig muzikaal programma bieden en kunnen we direct na afloop om kwart voor negen naar de spannende EK-kwartfinale gaan kijken”. In de Evenementenhal zal op een groot scherm direct na afloop van het concert de EK-kwartfinale worden getoond. “Met een sfeervol concert, een spannende wedstrijd en een fantastisch spelend Oranje, belooft het Midzomeravondconcert een mooie avond te gaan worden”.

De programmering van het Midzomeravondconcert “A Musical Celebration” staat in het teken van film- en musicalmuziek. De Malletband van de vereniging zal het concert openen met een compilatie van het bijzondere programma waarmee zij eerder dit jaar deelnam aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden. Ook het Harmonie- en Leerlingenorkest van de vereniging zullen fraaie en verrassende arrangementen ten gehore gaan brengen. Aan het concert wordt medewerking verleend door de talentvolle vioolsolist Reinold Broersma en dansers van Dansschool Gerritsen. Tijdens de pauze van het concert organiseert de vereniging een grote verloting, met ruim 200 prachtige prijzen, waaronder een spectaculaire rondvlucht boven de woonplaats van de winnaar.

Het Midzomeravondconcert “A Musical Celebration” op zaterdag 21 juni begint om 18:30 uur. De Evenementenhal te Delfzijl is geopend vanaf 18:00 uur. Toegangskaarten kosten € 5,00 per stuk (t/m 12 jaar € 2,50) en zijn tijdens het Midzomeravondconcert bij de entree van de Evenementenhal verkrijgbaar.

 
Dani van Kruistum overall winnaar solistenconcours 2008
08 June 2008
ImageDani van Kruistum is op 7 juni voor het tweede opvolgende jaar overall winnaar geworden van het interne solistenconcours van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”. Op kleine trom leverde hij een bijzonder knappe prestatie, hetgeen door jurylid Grétia Wierenga werd beloond met maar liefst 93 punten. Met dit aantal punten mocht Dani zich ook winnaar noemen in de categorie jeugd. In de categorie volwassenen behaalde Jurjen Zitman op marimba een eerste plaats. In de categorie leerlingen was het Jordi Robin Leegstra die op kleine trom een knap staaltje techniek ten gehore bracht en een eerste plaats behaalde. De vereniging is bijzonder trots dat er dit jaar een record aantal leden deelnamen aan het interne solistenconcours, waaronder ook veel jeugdleden en leerlingen. (Foto van links naar rechts: Dani, Jurjen en Jordi). Meer foto's zijn hier te zien.

 
Project “Aanschaf Nieuw Instrumentarium 2007” afgesloten
08 June 2008
ImageEind mei 2008 heeft de vereniging een nieuwe Adams Symphonic buisklokkenspel in ontvangst genomen, waarmee het project “Aanschaf Nieuw Instrumentarium 2007” werd voltooid. Het project had als doel om de benodigde financiën bijeen te brengen om vier nieuwe instrumenten aan te kunnen schaffen. De eerste drie instrumenten (een basmarimba en twee concertmarimba’s) werden september vorig jaar aangeschaft.
De vereniging wil langs deze weg nogmaals iedereen bedanken die dit project mogelijk heeft gemaakt.

 

Gold