OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Justin Smith en Dani van Kruistum winnaars Solistenconcours 2009
28 June 2009
Image
Op zondagmiddag 28 juni werd voor de 4e achtereenvolgende keer het interne solistenconcours van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" georganiseerd. In 4 categorieen konden deelnemers winnaar worden. In de categorie leerlingen werd dit Ruben Koetze, categorie jeugd Justin Smith, categorie volwassenen Jurjen Zitman en in de categorie ensembles Justin Smith en Dani van Kruistum. Overall winnaar van de "Johannes Swart"-bokaal werd het ensemble gevormd door Justin Smith en Dani van Kruistum met in totaal 90 punten. Proficiat!
 
Repetitie Shunan Children's Choir
27 June 2009

Zoals eerder gemeld, zal tijdens DelfSail het Shunan Children's Choir uit Japan een bezoek brengen aan Delfzijl. In totaal 23 kinderen zullen afreizen naar Delfzijl, ondersteund door 18 volwassenen, waaronder de vrouw van de burgemeester van Shunan City. De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" treedt op als gastheer. Het koor is druk aan het oefenen voor de optredens tijdens DelfSail. Onlangs heeft een televisiestation in Japan aandacht besteed aan de unieke reis van het kinderkoor. Onderstaande beelden zijn afkomstig van de Japanse televisie.

 

 
Intern solistenconcours zondag 28 juni 2009
24 June 2009
ImageZondag 28 juni aanstaande vindt het interne solistenconcours van de vereniging weer plaats. Muzikanten van de Malletband, Harmonieorkest, Leerlingenorkest, maar ook IVAK-leerlingen, laten hun beste kunnen weer toetsen door een professioneel jurylid en strijden om de "Johannes Swart"-bokaal. Dit jaar zal Wibrand van Norel de muzikanten gaan jureren. Het interne solistenconcours begint om 14:00 uur en vindt plaats in het clubgebouw van de vereniging. De deelnemers hopen natuurlijk op veel publiek! Leden die zelf niet meespelen zijn natuurlijk van harte welkom om de optredens van de collega-muzikanten te komen beluisteren.
 
Bezoek Shunan Children's Choir tijdens DelfSail 2009
13 June 2009

Image

Van vrijdag 21 augustus t/m donderdag 27 augustus 2009 bezoekt het Shunan Children's Choir uit onze zusterstad Shunan City in Japan het DelfSail evenement. De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" verzorgt al sinds 1995 de jaarlijkse uitwisselingen tussen Shunan City en Delfzijl, en zal ook nu optreden als gastheer. Een speciaal hiervoor opgerichte commissie van de vereniging is al een aantal maanden druk doende om het bezoek in goede banen te leiden.


ImageHet kinderkoor bestaat uit 23 kinderen en wordt ondersteund door 15 begeleiders, waaronder de vrouw van de burgemeester van Shunan City. Naast een optreden van het koor op het Hanzepodium tijdens DelfSail in de haven, zijn er ook optredens in het centrum van Delfzijl, deelname aan de StreetParade, een concert in de Farmsumerkerk en een optreden bij Vliethoven in Delfzijl. Voor de 23 kinderen wordt het een ontzettend spannende reis. Niet alleen treden zij voor het eerst op buiten Japan, maar voor velen is het zelfs de eerste reis naar het buitenland.  De voorbereidingen van het kinderkoor zijn al ruim een jaar aan de gang. Men oefent intensief op de Japanse en Nederlandse liederen en studeert een aantal dansen in. Op deze website zal binnenkort het volledige programma met aanvangstijden van de unieke optredens van het kinderkoor worden gepubliceerd.

 
Schitterende en zonovergoten Pinksterfeesten 2009
01 June 2009

Image

Delfzijl kan weer terugkijken op zeer geslaagde Pinksterfeesten met prachtig weer. Ook de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” kijkt terug op twee geslaagde concerten. Zaterdag 30 mei werden traditiegetrouw de internationale roeiwedstrijden aan het Damsterdiep muzikaal omlijst. De vele roeiers, supporters en toeschouwers konden ruim twee uur genieten van een gevarieerd muzikaal programma, afgesloten met het Duitse en Nederlandse volkslied. Op maandag 1 juni werd een concert gegeven op het Vennenplein. De vereniging had een ruim één uur durend muzikaal programma voorbereid met vele bekende popnummers. Het concert werd door het publiek uitstekend ontvangen. Veel toeschouwers zongen en klapten enthousiast mee. Ook de Blues Brothers brachten een onverwacht bezoek en gaven een show op het nummer ‘Everybody Needs Somebody’.

(Foto’s staan in het fotoboek!!)

Image

 

Gold