OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
750 Euro voor Wilhelmina van Rotary
28 June 2010

ImageOp maandag 28 juni 2010 ontvingen voorzitter Johannes Swart en secretaris Richard Stegmeijer uit handen van de voorzitter Rotary Appingedam-Delfzijl een cheque ter waarde van EUR 750,00. De vereniging ontvangt deze bijdrage voor haar project aanschaf nieuwe instrumenten.

Naast muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”, ontvingen o.a. de kinderboerdeij Ekenstein en de Music en Pleasure Band Appingedam een bijdrage. De vereniging is Rotary Appingedam-Delfzijl zeer erkentelijk voor deze gulle bijdrage aan het instrumenten project.

 
Fantastisch concert “Songs of a Decade”
06 June 2010

Image

(Klik op de foto voor een uitvergroting)


Met “Songs of a Decade” bracht de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” op zaterdag 5 juni 2010 in de Evenementenhal van Delfzijl een wervelend concert met een schitterende aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten uit het afgelopen decennium. De meer dan 300 bezoekers hebben genoten van de verschillende onderdelen van de vereniging, allemaal onder muzikale leiding van Theo van Kruistum. Ondersteund met prachtige lichteffecten en geluidsversterking, en met een vleugje humor in veel werken, is deze uitvoering één om met veel voldoening naar terug te kijken. Primeur op het concert was de uitvoering van het C-orkest. Het opstaporkest van de vereniging bracht na de pauze drie nummers ten gehore. De leerlingen lieten blijken dat ze in de afgelopen drie maanden na de start al prima het samenspel onder de knie hebben gekregen. Ook de leerlingen van B-orkest lieten horen dat zij al een behoorlijk niveau hebben bereikt en speelden ondermeer het bekende “Brasil”.

 

In het eerste gedeelte van het programma brachten het Harmonieorkest en Malletband een gevarieerd programma met vele herkenbare werken en muzikale solo’s bij het orkest en technisch hoogstaande werken bij de Malletband, met ondermeer “Irish Impression” en “Santorini”. Na de pauze ging het dak van de Evenementenhal. Het Harmonieorkest opende stevig met “A Tribute to Elvis”, waarna opnieuw een aaneenschakeling van zeer gevarieerde werken werd gebracht, met ondermeer “Antonin’s New World” en het zeer verrassende “Kermis in ut durrep”, waarbij velen bij het sluiten van de ogen zich midden in een kermis bevonden. Toen de Malletband begon met “Commedians Galop” werd het concert ruw verstoord door een groep loodgieters die een aantal buizen in de hal moesten aanleggen. Niets bleek echter minder waar: in plaats van buizen kwamen de “Boomwhackers” tevoorschijn. Nieuwe instrumenten waarmee op komische wijze werd meegespeeld met “Commedians Galop”. De vereniging sloot natuurlijk het concert af met haar eigen mars: De Koningin Wilhelmina Mars. Het publiek kon het concert zeer waarderen en beloonde de vereniging met een staande ovatie.

 

Gold