OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Derde editie Muziekfestival Delfzijl in september
28 June 2013
ImageOp vrijdag 20 september en zaterdag 21 september zal in het centrum van Delfzijl de derde editie gaan plaatsvinden van het Muziekfestival Delfzijl. Het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland wordt een indrukwekkend evenement waar iedereen kan genieten van een grote verscheidenheid aan blaas- en slagwerkmuziek met verschillende programmaonderdelen waarin deelnemers uit alle hoeken van Nederland optreden. De derde editie wordt een nog groter muziekspektakel waarin heel veel verschillende stijlen te horen en te zien zijn. Van fanfares en harmonieorkesten tot aan showbands en van dweilorkesten tot aan slagwerkensembles. 

Vrijdag 20 september 
Het Muziekfestival Delfzijl 2013 begint op de vrijdagavond met “een warming up” voor het zwaartepunt van het Muziekfestival op de zaterdag. Op de vrijdagavond zullen verscheidene blaaskapellen en dweilorkesten het centrum van Delfzijl vullen met vrolijke klanken. In samenwerking met de ondernemers in het centrum van Delfzijl zal er een extra actiematige tint aan worden gegeven, waarover later meer bekend zal worden gemaakt. 

Zaterdag 21 september 

Middagprogramma 
Op zaterdag 21 september zal het Muziekfestival Delfzijl groots uitpakken. Aan het begin van de middag begint het programma met optredens op veel verschillende locaties in het centrum van Delfzijl van harmonieorkesten, fanfares en malletbands uit de gemeente Delfzijl en elders uit de provincie Groningen. Ook treden er dweilorkesten op, is er dans, en zijn er bijzondere muzikale groepen. Alles bij elkaar vele honderden muzikanten die in concertvorm en lopend optreden en het centrum van Delfzijl in een doorlopend programma zullen vullen met muziek. Niet alleen kan het publiek luisteren naar de zeer gevarieerde optredens, maar ook kan het publiek dit jaar participeren in workshops om zelf eens een blaas- of slagwerkinstrument te proberen. Naast muziek is er een gezellige kramerie aanwezig en zullen ook jonge kinderen zich prima weten te vermaken. 

Overbruggingsperiode 
Het middagprogramma gaat op het einde van de middag naadloos over in het overbruggingsperiode. Bijzondere muziekgroepen en dweilorkesten zullen in het centrum voor de nodige entertainment zorgen tot aan aanvang van het avondprogramma. De overbruggingsperiode krijgt een speciaal tintje waarover later meer bekend zal worden gemaakt. 

Avondprogramma 
Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl op het Vennenplein wordt weer een spectaculaire show waarin vijf prachtige showkorpsen het publiek zullen boeien met indrukwekkende shows. De organisatie, de Stichting Muziekfestival Delfzijl, heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld. In het voorprogramma zal dweilorkest "De Olietappers" uit Schoonebeek het publiek alvast in stemming brengen. Om acht uur zal de opening plaatsvinden waarna er optredens zullen zijn van Drum- en showfanfare "Jong Advendo" uit Sneek, Jachthoornkorps "de Bazuin" uit Leerdam, Show- en drumfanfare "Oranje" uit Ijsselmuiden, March- en Showband "Musikkorps Freiwilligen Feuerwehr Grossen-Linden" uit Groβen Linden te Duitsland en de Limburg Stirum Band uit Wezep. Stuk voor stuk gerenommeerde korpsen die in juli dit jaar deelnemen aan het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade en tijdens het Muziekfestival Delfzijl 2013 hun prachtige shows zullen laten zien. Het avondprogramma wordt afgesloten met een grote finale waaraan meer dan 500 muzikanten gaan deelnemen. 

Start voorverkoop kaarten tribune avondprogramma 
Bij het avondprogramma is er voor het publiek veel ruimte aanwezig om staand de indrukwekkende muzikale shows te aanschouwen, maar ook zal er op een klein deel van het Vennenplein een tribune worden geplaatst met ongeveer 500 zitplaatsen. Een zitplaats op de tribune met kuipstoeltje kost EUR 10. Vanaf donderdag 27 juni gaan de kaarten voor de tribune vanaf 18.00 uur in de voorverkoop via de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl. Vanaf vrijdag 28 juni kunnen kaarten voor de tribune ook worden gekocht bij Bloemenhuis Akkerman en bij Engelsman-Puister Kantoor Efficiency, beiden in Delfzijl. De Stichting Muziekfestival Delfzijl benadrukt dat alle programma-onderdelen van het Muziekfestival Delfzijl gratis toegankelijk zijn, ook het avondprogramma. Alleen voor een zitplaats op de tribune bij het avondprogramma wordt een vergoeding gevraagd om de kosten van de tribune te dekken. 

Meer informatie 
Informatie over het volledige programma zal binnenkort op de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl worden gepubliceerd. Het is de organisatie gelukt om het Muziekfestival Delfzijl gratis toegankelijk te houden met dank aan vele sponsors, subsidies van de gemeente Delfzijl, de Provincie Groningen en een bijdrage van het RWE Cultuurfonds.
 
Gefeliciteerd toppers!
24 June 2013

Image

Wat een toppers! Van harte gefeliciteerd aan onze leden die hun muziekdiploma hebben behaald:

Jurjen Koetze - A (Altsax)
Margo van Koolwijk - A (Altsax)
Fabian Jacobs - A (Trompet)
Agnes Scholte - A (Trompet)
Ruben Koetze - B (Trompet)
Roeline Benes - A (Klarinet)
Hilda Benes - A (Klarinet)

 
Wilhelmina in Concert 2013
09 June 2013
Image

Wilhelmina in Concert 2013: Wat een TOP-avond! Ruim 400 bezoekers hebben genoten van een zeer gevarieerd programma van alle onderdelen van de vereniging. Het Harmonieorkest bracht een zeer gevarieerd programma met een hommage aan Ede Staal, samen met zanger Rien van Boven. De Malletband speelde imposante werken van een bijzonder hoog niveau. De beide leerlingenorkesten speelden uitstekend en maakten indruk op het publiek. Maar hoogtepunt van de avond was toch zeker de indrukwekkende drumsolo van Dani van Kruistum. Meer informatie volgt.
Een filmpje (helaas is het geluid niet optimaal) opgenomen door Bert Ottjes is hier  te vinden. Foto's van Bert zullen begin aankomende week op de website van de vereniging worden geplaatst. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond. Laat ons hier  gerust weten wat u er van vond. Wij zijn benieuwd. 
 

Gold