OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Uitwisseling Japan dag 8
31 July 2007
ImageDe bestuurlijke en jongeren delegatie uit de gemeente Delfzijl verzamelde om 08:30 uur bij het Gramercy Hotel in Shunan City om afscheid te nemen van de gastgezinnen en gezamenlijk te vertrekken richting Fukuoka. Het lukte uiteindelijk om de jongeren om 09:00 uur in de bus te hebben, na een roerig afscheid waarbij de traantjes rijkelijk hebben gevloeid. Onderweg naar Fukuoka werd de delegatie nog getrakteerd op een bezoek aan een aquarium. Hier kon men een spectaculaire dolfijnenshow bijwonen en een groot aquarium bewonderen.
Lees meer... [Uitwisseling Japan dag 8]
 
Uitwisseling Japan dag 7
30 July 2007
ImageDe laatste dag van het bezoek van de bestuurlijke en jongeren delegatie aan Shunan City, Japan, stond in het teken van een bezoek aan Hiroshima en het afscheidsfeest. Maandag vroeg in de ochtend werden de jongeren door hun gastgezin afgezet bij Hotel Gramercy waar vanuit gezamenlijk werd vertrokken richting de Kantaibrug. Na een rit van bijna twee uur door een prachtige omgeving arriveerde men bij deze zeer beroemde brug, die geheel uit hout is opgebouwd met vele mooie bogen. Het was opnieuw behoorlijk warm, waardoor het aan het water bij de brug heerlijk vertoeven was.
Lees meer... [Uitwisseling Japan dag 7]
 
Uitwisseling Japan dag 6
29 July 2007
ImageZondag is eigenlijk een rustdag, behalve wanneer je te gast bent in Japan. Het verslag van de bestuurlijke delegatie staat dan ook weer vol van de activiteiten. Na wederom een korte nacht, vertrok de delegatie om 09:00 uur richting de provincie Yamaguchi. Na een sightseeingtour van ruim twee uur, kwam de delegatie aan bij de grotten. Hier is per voet doorheen gewandeld. Vervolgens ging men verder met de gemeentebus en, na een heerlijke barbecue/lunch onderweg, arriveerde men bij een pottenbakker. Hier is het gehele procedé van draaien tot aan bakken van de potten aanschouwd. De aardewerkjes en kopjes die in deze pottenbakkerij worden gemaakt zijn overigens zeer kostbaar, mede door de intensieve bewerking.
Lees meer... [Uitwisseling Japan dag 6]
 
Uitwisseling Japan dag 5
28 July 2007
ImageNa wederom een korte nachtrust, is de bestuurlijke en jongeren delegatie om exact 09:00 uur vertrokken naar Shunan City voor een ontmoeting met de Soroptimisten. Dit is een vereniging van oude dames die de delegatie volledig in de watten heeft gelegd. De dames hadden allerlei lekkere hapjes gemaakt en overlaadde de delegatie met cadeautjes. Tijdens de ontmoeting werd ondermeer een poging gedaan kalligrafie en origami aan de delegatie te leren. Alle dames van de delegatie werden tijdens de ontmoeting in kimono’s gestoken. De kimono mogen ze houden en mee terugnemen naar Delfzijl. Het is een cadeau van de Soroptimisten aan de dames van Delfzijl.
Lees meer... [Uitwisseling Japan dag 5]
 
Uitwisseling Japan dag 4
28 July 2007
ImageOp vrijdag (dag 4 van het bezoek aan Shunan City, Japan) heeft de bestuurlijke delegatie van de gemeente Delfzijl een bezoek gebracht aan Teijin Twaron en Tosoh Corporation. Beide ondernemingen zijn ook op het Chemiepark van Delfzijl gevestigd en vormen de basis van de jaarlijkse uitwisselingen tussen beide gemeenten. 
Lees meer... [Uitwisseling Japan dag 4]
 

Gold