OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
DelfSail 2009
30 July 2009
Image

Van 22 t/m 26 augustus 2009 vindt in Delfzijl het grootste Sailevenement in Nederland van dit jaar plaats: DelfSail. Ook de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" zal actief bijdragen aan dit mega-evenement. Een overzicht van de activiteiten:

Op zaterdag 22 augustus geeft de muziekvereniging, in samenwerking met de Handelsvereniging Centrum Delfzijl, een concert in de Landstraat in het centrum van Delfzijl (ter hoogte van de Hema/Schlecker). Het concert begint om 16:00 uur en duurt tot en met 19:00 uur. Dit concert belooft nu al heel bijzonder te gaan worden. Naast dat het Harmonieorkest en Malletband van de vereniging een populair programma zullen brengen, staat het concert in het teken van een unieke samenwerking met zangeres Janneke de Roo. Zij zal samen met het Harmonieorkest een aantal bekende werken gaan brengen, waaronder haar speciaal voor Delfzijl geschreven single "Delfziel ik hol van die". Ook zal het kinderkoor uit onze zusterstad Shunan City, Japan haar eerste optreden gaan geven in Delfzijl. Het kinderkoor komt speciaal voor DelfSail naar Delfzijl toe en bestaat uit 23 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Zij hebben hard gewerkt om tijdens DelfSail een bijzonder programma te presenteren, met zowel Japanse alsmede Nederlandse liederen, en een bijzondere Japanse dans. Zij zullen twee optredens van ca. 25 minuten geven.

Op zondag 23 augustus organiseert de muziekvereniging voor het Shunan Children's Choir een concert in de Farmsumerkerk. Dit concert begint om 19:00 uur en is omstreeks 21:00 afgelopen. Naast een optreden van het Shunan Children's Choir, zal organist Pieter Pilon een aantal mooie liederen op het unieke kerkorgel van de kerk laten horen. Ook het Harmonieorkest van de vereniging zal aan het concert deelnemen, alsmede een groep leerlingen van CBS Rengersborg. Met de prachtige akoestiek van de Farmsumerkerk, en een unieke muzikale samenwerking tussen het Shunan Children's Choir, CBS Rengersborg en het Harmonieorkest, belooft ook dit concert een bijzondere gebeurtenis te gaan worden. Entree is gratis.

Op maandag 24 augustus organiseert de Stichting DelfSail de Streetparade. In een lange optocht van de haven naar het centrum van Delfzijl, presenteren de bemanningen van de tallships zich aan de inwoners van Delfzijl en de vele bezoekers van DelfSail. De vereniging zal de Streetparade muzikaal omlijsten door met de parade mee te lopen. Ook Showteam Revolution loopt met de vereniging mee, alsmede het Shunan Children's Choir, gekleed in traditionele Japanse kleding.

Naast bovenstaande optredens, kunt u op een aantal andere momenten genieten van een optreden van het Shunan Children's Choir. Op zondagmiddag 23 augustus (van 15:45 t/m 16:30 uur) geeft het kinderkoor een optreden op Podium Kampen (Hanze Kwartier) in de haven van Delfzijl. Op maandagmiddag 24 augustus (vanaf 13:30 uur) een optreden in het centrum van Delfzijl en op woensdagmiddag (vanaf 15:30 uur) een optreden in Vliethoven te Delfzijl.
 

Gold