OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Jongerendelegatie klaar voor vertrek naar Shunan City
28 July 2010
Image
Op maandag 2 augustus 2010 vertrekt een delegatie jongeren uit de gemeente Delfzijl naar Shunan City in Japan. Dit bezoek staat in het teken van de zusterstadrelatie tussen Delfzijl en Shunan City. Sinds 1995 organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” jaarlijks een jeugduitwisseling tussen beide steden. Dit jaar bestaat de groep uit 14 jongeren, 4 begeleiders en een gemeentelijke delegatie. De jongeren hebben zich voor de uitwisseling aangemeld na onder andere een oproep aan de middelbare scholen in en rondom Delfzijl. Naast verblijf bij gastgezinnen in Shunan City, wacht de groep een zeer afwisselend en traditioneel druk programma. Zo zal het Shunan Children’s Choir een belangrijke rol spelen, alsmede een aantal andere orkesten die onder leiding staan van de dirigent van het kinderkoor. Naast het muzikale tintje, zal de delegatie ook deelnemen aan het jaarlijkse Sun Festival in Shunan City en zal een bezoek worden gebracht aan het indrukwekkende vredesmuseum van Hiroshima. Zeer bijzonder is dat er dit jaar in Shunan City ook een Sail wordt georganiseerd: Sail on Shunan 2010. De organisator hiervan, de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel, reisde afgelopen jaar mee met het Shunan Children’s Choir en was zo onder de indruk van DelfSail 2009, dat besloten werd om een kleinere versie hiervan dit jaar in Shunan City te organiseren. De delegatie jongeren keert op 10 augustus weer terug in Delfzijl.
Lees meer... [Jongerendelegatie klaar voor vertrek naar Shunan City]
 
Dani van Kruistum wint Solistenconcours 2010
05 July 2010

ImageOp zondagmiddag 4 juli 2010 organiseerde de vereniging weer het interne solistenconcours. Sinds 2006 houdt de vereniging dit concours jaarlijks om, niet alleen gevorderde muzikanten,  maar ook beginnende muzikanten de mogelijkheid te bieden om hun muzikale kunnen aan de medeleden te demonstreren en hun optreden te laten beoordelen door een onafhankelijk jurylid. Dit jaar was Gerard van de Kolk bereid gevonden om de jurering uit te voeren.

Veel leden hadden zich dit jaar aangemeld, waarbij vooral veel leerling muzikanten respect oogsten met hun optreden. Een verscheidenheid van blaas- en slagwerkinstrumenten waren vertegenwoordigd. Ook bood de vereniging voor het eerst de mogelijkheid om met piano begeleiding een solistisch werk te brengen. Ties Molenhuis was bereid gevonden om de piano begeleiding te verzorgen. De middag werd aan elkaar gepraat door onze eigen dirigent en instructeur Theo van Kruistum. Om iedere deelnemer goed te introduceren was vooraf een vragenlijstje toegestuurd. Vooral de vraag “Wilhelmina is… “ leverde prachtige reacties op, waarbij het opviel dat de jeugd de vereniging “VET COOL” vindt.

In de categorieën leerlingen, jeugd, volwassenen en ensembles was een prijs te bemachtigen. Deze ging respectievelijk naar Selina Lammers, Dani van Kruistum, Yvonne Lammers en het ensemble bestaande uit Erna Koetze, Selina Lammers en Yvonne Koster. Overall winnaar was dit jaar wederom de 12-jarige Dani van Kruistum die met het werk “Shuffle” liet horen technisch zeer vaardig te zijn op de kleine trom en een talentvolle slagwerker te zijn. Hij ontving uit handen van de voorzitter de “Johannes Swart bokaal”.

Jurylid Gerard van de Kolk complimenteerde alle deelnemers met hun optreden en complimenteerde de vereniging voor het organiseren van een dergelijk evenement. Wel gaf hij aan dat deelnemers niet een werk moeten kiezen wat boven hun niveau ligt. Het is beter om een iets makkelijker werk te kiezen om zodoende meer muziek uit het werk te halen. Zie voor foto’s het fotoboek.

 
Zomeravondconcert in Stadskanaal
04 July 2010

Image

Een bijzonder concert op zaterdag 3 juli in het Julianapark te Stadskanaal: een gezamenlijk concert van het harmonieorkest van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl en het harmonieorkest en malletband van muziekvereniging “Crescendo” uit Stadskanaal. Beide harmonieorkesten staan onder leiding van Theo van Kruistum. Op initiatief van Crescendo werd besloten om tijdens hun jaarlijks parkconcert in het Julianapark in Stadskanaal een gezamenlijke uitvoering te geven. Donkere wolken boven de provincie hadden helaas plaats gemaakt voor de vele dagen van achtereenvolgend prachtig zomerweer, maar wonderwel bleef het droog in Stadskanaal en kon het concert doorgang vinden. Het concert werd geopend door een zelfstandig blok van de malletband en harmonieorkest van Crescendo, gevolgd door een zelfstandig blok van het harmonieorkest van Koningin Wilhelmina. Na een korte pauze werden de beide harmonieën samengevoegd en kon het publiek genieten van een afwisselend repertoire van een harmonieorkest met meer dan 40 muzikanten. Het dreigend weer en waarschijnlijk ook de laatste WK-kwartfinale brachten niet zo veel bezoekers op de been naar het zomeravondconcert in het Julianapark in Stadskanaal, maar dat heeft de pret voor de muzikanten zeker niet mogen drukken. Beide verenigingen mogen terugkijken op een geslaagde samenwerking, dat mag rekenen op een vervolg in Delfzijl. Zie het fotoboek voor meer foto's.

 

Gold