OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Muziekfestival Delfzijl 2011
27 July 2011
ImageOp zaterdag 24 september wordt in het hartje van Delfzijl een spiksplinternieuw evenement georganiseerd: het Muziekfestival Delfzijl 2011. In het centrum van Delfzijl wordt in de middag en in de avond een spetterend muzikaal programma gegeven door harmonieën, fanfares en slagwerkensembles uit de gemeente Delfzijl en gerenommeerde showkorpsen vanuit heel Nederland.

In de middag zullen alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl op vijf verschillende locaties in het centrum van Delfzijl een concert geven. Dat zijn de muziekverenigingen CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard. De vijf verenigingen zullen allen een zeer verschillend muzikaal programma brengen. Tussen de concerten door zullen drie blaaskapellen van deze verenigingen door het centrum lopen. De gehele middag kan het publiek ook genieten van een gezellige braderie in de winkelstraten.

Het avondprogramma belooft spectaculair te worden en heeft op deze schaal nog niet eerder in Delfzijl plaatsgevonden. Vier gerenommeerde showkorpsen uit verschillende windhoeken van Nederland zullen een show verzorgen op het Vennenplein in Delfzijl. Het Vennenplein zal hiervoor prachtig worden verlicht. De showkorpsen zijn Pasveer uit Leeuwarden, fietskorps Crescendo uit Opende, Jubal uit Zwolle en Juliana uit ’s-Gravendeel. Het avondgedeelte wordt afgesloten met een grote finale waarbij de meer dan 400 muzikanten, die deze dag hebben opgetreden, op het Vennenplein het Muziekfestival Delfzijl 2011 gezamenlijk muzikaal zullen afsluiten.

Het middagprogramma begint om 13:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen. Het avondprogramma begint om 20:30 uur en is rond 23:00 uur afgelopen. De entree voor beide programmaonderdelen is gratis. Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2011 en het programma is binnenkort beschikbaar op de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl. Het Muziekfestival Delfzijl 2011 wordt georganiseerd door de gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl en de Handelsvereniging Centrum Delfzijl.
 
Prachtig Midzomerfestival Concert Delfzijl
17 July 2011
Image
In het hartje van Delfzijl heeft de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl samen met de muziekvereniging “Crescendo” uit Stadskanaal op zaterdagmiddag 16 juli 2011 een prachtig concert gegeven. Beide harmonieorkesten werden samengevoegd om tot een orkest te komen met meer dan 50 muzikanten. Dit creëerde een indrukwekkend orkest met een rijke klank. Samen met de Malletband van “Koningin Wilhelmina” werd op het pleintje in de Poststraat een zeer gevarieerd muzikaal programma gegeven, waarbij het winkelend publiek zichtbaar genoot en veel mensen lang bleven staan. Na afloop waren beide verenigingen het met elkaar eens: dit moeten we volgend jaar weer doen! Een verslag van de mooie dag in Delfzijl, geschreven door “Crescendo”, is hier te lezen.
 

Gold