OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Grandioos DelfSail 2009
27 August 2009

Image

DelfSail 2009 zit erop. Met meer dan 900.000 bezoekers mag Delfzijl terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Ook de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" kijkt met veel voldoening terug op drukke, maar zeer geslaagde activiteiten tijdens DelfSail 2009. Hoogtepunt voor de vereniging was natuurlijk de organisatie van het bezoek van het 23-koppig Shunan Children's Choir uit Japan. Met hun prachtige vertolking van het Grunnens Laid hebben ze vele bezoekers aan DelfSail 2009 tot tranen toe weten te beroeren. Ook de traditionele dans Sakura Sakura door twee jonge meisjes gekleed in kimono mocht rekenen op veel belangstelling.

Image

DelfSail 2009 startte voor de vereniging met een groot concert in de Landstraat in het centrum van Delfzijl op zaterdag 22 augustus. Het massaal toegestroomde publiek kon genieten van optredens van de Malletband, het Harmonieorkest samen met Janneke de Roo, en van het Shunan Children's Choir. De samenwerking met zangeres Janneke de Roo was voor beide partijen de eerste keer en, ook gelet op de reacties van het publiek, zeer zeker voor herhaling vatbaar. Op zondagavond 23 augustus was een bijzonder concert georganiseerd in de Farmsumer kerk. Tot de verbazing van velen, mocht het concert rekenen op een enorme belangstelling. De vele bezoekers hebben genoten van de optredens van het Harmonieorkest, organist Pieter Pilon, het Shunan Children's Choir en een gelegenheidskoor van CBS Rengersborg uit Farmsum. Uniek was de muzikale samenwerking tussen het Harmonieorkest en de beide koren, met de vertolking van het bekende "It's A Small World". Het publiek trakteerde de deelnemende muzikanten en zangers op een spontane staande ovatie. Op maandag 24 augustus vond de Streetparade van DelfSail plaats. Wegens de behoorlijke hitte was de route voor de muzikanten gelukkig iets ingekort. Ondanks dat het nog steeds een stevige mars was, was het volop genieten voor de muzikanten. Het publiek was wederom massaal toegestroomd om van de indrukwekkende parade te genieten. Onder een nagenoeg blauwe hemel werd de Streetparade voor alle deelnemers afgesloten met een heerlijke barbecue op het sportveld in Delfzijl. DelfSail 2009 was een evenement van wereldklasse. De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" is trots dat zij, samen met het Shunan Children's Choir, haar steentje hier aan heeft mogen bijdragen.

Image


Uw webmaster is bedolven onder vele, vele foto's, en zal binnenkort de mooiste foto's van de prachtige activiteiten online plaatsen. Ook verschijnt binnenkort een speciale DelfSail 2009 editie van ons full color clubblad "De Muzieksleutel". Heeft u nog mooie foto's en/of verhalen? Stuur ze z.s.m. toe naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


Image

 

Gold