OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Malletband niet naar concoursen seizoen 2009/2010
20 September 2009
ImageDe muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl heeft besloten om op 14 november 2009 niet deel te nemen aan het KNFM Podiumconcours in Beilen en zal daarmee ook automatisch niet deelnemen aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden in 2010. Al heel veel jaren neemt de succesvolle Malletband van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina", onder leiding van Theo van Kruistum, jaarlijks deel aan zowel het federatieve podiumconcours alsmede de Nederlands Kampioenswedstrijden voor Podiumorkesten/KNFM topconcours. De afgelopen jaren behaalde Malletband steevast het ere-diploma van de KNFM door het behalen van het hoogste aantal punten op een podiumconcours. Daarnaast wist de Malletband vier keer achtereenvolgens de tweede plaats te behalen op de Nederlandse Kampioenswedstrijden en was de Malletband negen keer Nederlands Kampioen in de ere-divisie van de KNFM.

Voorzitter Johannes Swart licht het besluit van de vereniging toe: "Deelname aan de concoursen kost de vereniging veel voorbereidingstijd. De Malletband studeert jaarlijks een nieuw programma in voor het podiumconcours in het najaar. Na de uitvoering op dit podiumconcours wordt een behoorlijk deel van het programma vervangen voor de Nederlandse Kampioenwedstrijden, alwaar de Malletband jaarlijks een origineel muzikaal programma presenteert. Originaliteit, gecombineerd met een hoog muzikaal niveau, betekent veel voorbereidingstijd. Het afgelopen jaar is het erg druk geweest, met zowel een nieuw programma voor onze jaarlijkse uitvoering, alsmede concerten met de Pinksterfeesten in Delfzijl en DelfSail 2009. Voldoende voorbereidingstijd voor de aankomende concoursen is daarmee in het gedrang gekomen. Het bestuur, dirigent en leden hebben daarom gezamenlijk besloten om een vrij jaar qua concoursen in te lasten. Dit geeft de Malletband de mogelijkheid om tijd te steken in een volledig vernieuwd concours- en concertprogramma met een bijzonder hoog muzikaal niveau. Het aankomende jaar wordt voor de Malletband dan ook alles behalve een kalm jaar".

Het spreekwoordelijke "elk nadeel kent z'n voordeel" is op de vereniging wel van toepassing. Door het niet deelnemen aan het podiumconcours op 14 november a.s., kan de vereniging wel de muzikale omlijsting verzorgen van de intocht van Sinterklaas in Delfzijl. Omdat de zustervereniging DHO uit Delfzijl deelneemt aan het podiumconcours, dreigde de muzikale omlijsting van de traditionele intocht voor de Handelsvereniging van Delfzijl lastig te zijn in te vullen. De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" wenst haar zustervereniging DHO langs deze weg reeds veel succes toe met de voorbereidingen voor het podiumconcours op 14 november, alwaar de Malletband van DHO zich voor het eerst in vijf jaar weer zal presenteren.
 

Gold