OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Muziekfestival Delfzijl: een groot muziekspektakel!
24 September 2012
Image

Op zaterdag 22 september vond in Delfzijl de tweede editie van het Muziekfestival Delfzijl plaats: het grootste open lucht muziekfestival in het noorden van Nederland. Een uniek evenement met een middag-, overbrugging-, en avondprogramma waar de blaas- en slagwerkmuziek een dag centraal stond. Ook de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" verleende haar medewerking, zowel muzikaal als ook met vele vrijwilligers achter de schermen. In het middagprogramma gaf de vereniging met het Harmonieorkest  en Malletband twee keer een concert van een uur in de Landstraat. Het Harmonieorkest trad op samen met het Harmonieorkest van de muziekvereniging "Crescendo" uit Stadskanaal. Het was een middag vol muziek in het centrum van Delfzijl, met naast onze vereniging, optredens van nog 6 andere muziekverenigingen. Er waren harmonieorkesten, fanfares, brassbands en streetbands. Ook bij het spetterende avondprogramma was de vereniging aanwezig. Na de schitterende optredens van showkorpsen uit alle hoeken van Nederland, trad de vereniging gezamenlijk op met alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl in de finale van het Muziekfestival Delfzijl 2012. We kunnen terugkijken op een hele succesvolle tweede editie van het Muziekfestival Delfzijl. Zie ons fotoboek  en www.muziekfestivaldelfzijl.nl voor foto's. 
 
Muziekfestival Delfzijl 2012
14 September 2012
Image

Op zaterdag 22 september as. wordt in het centrum van Delfzijl de tweede editie van het Muziekfestival Delfzijl gehouden. Een groots open lucht muziekfestival voor blaas- en slagwerkmuziek met een volledig middag- en avondvullend programma en korpsen uit alle hoeken van Nederland. Maar liefst 22 verschillende harmonieorkesten, fanfares, brassbands, slagwerkensembles, dweilorkesten en showkorpsen zullen in 3 programmaonderdelen tussen 13.00 uur en 23.00 uur optreden.

Middagprogramma
Het Muziekfestival Delfzijl begint om 13.00 uur in het centrum van Delfzijl met het middagprogramma. Op 8 verschillende locaties zullen vele concerten en optredens worden gegeven door ruim 250 muzikanten van alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl en Appingedam, en het IVAK uit Delfzijl. Dit zijn de muziekverenigingen CBS, Constantijn Huygens, DHO, DSHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard. Iedere vereniging zal met een of meerdere onderdelen een programma van ongeveer 2 uur verzorgen in verschillende blokken. Ook zullen 3 dweilorkesten van deze verenigingen lopend optreden. Het IVAK zal optreden met een gitaar- en blokfluitensemble, alsmede met het popkoor en popband.  Naast dat de gehele middag het centrum gevuld zal zijn met muziek, zal er ook een gezellige kramerie en vermaak voor de kinderen aanwezig zijn.

Overbrugging
Direct na afloop van het middagprogramma, zal om 17:30 uur het overbruggingsprogramma beginnen met optredens van 3 dweilorkesten en een Caribische brassband in het centrum van Delfzijl. Tot 19:30 uur kan iedereen in de straten of op de terrassen genieten van het zeer gevarieerde repertoire van deze bands.  Er zullen optredens zijn van de Futuristic Brassband uit Delfzijl, De Dwaarsliggers uit Zuidbroek, de Neut'n Bieters uit Ten Boer en de Neut'n Kroakers uit Eelde.

Avondprogramma
Om 20:30 uur begint het avondprogramma op een prachtig verlicht Vennenplein in Delfzijl met shows  van achtereenvolgens 5 Nederlandse showkorpsen. Dit wordt een spectaculaire muziekshow met de top van Nederland. Aanwezig zijn meervoudig wereldkampioen Kunst en Genoegen uit Leiden, showband DOS uit Ulrum, showband METRO uit Scheveningen, Concord Pipe Band uit Hengelo, en drum- en showfanfare Advendo uit Sneek. Het avondprogramma wordt afgesloten met een grote finale waar de ruim 500 deelnemers aan het Muziekfestival Delfzijl gezamenlijk zullen optreden.

Entree en meer informatie
Het gehele Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk, met behulp van vele sponsors en bijdragen van de gemeente Delfzijl, de provincie Groningen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het RWE Cultuurfonds. Bij het avondprogramma zijn de staanplaatsen gratis. Ongeveer 500 bezoekers kunnen zitting nemen op een tribune. Hiervoor zijn kaarten (10 Euro per stuk) verkrijgbaar in de voorverkoop bij Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21) en Engelsman-Puister (Waterstraat 13) in Delfzijl. Op de avond zelf zijn kaarten voor de tribune, indien nog voorradig, vanaf 19.00 uur verkrijgbaar op het Vennenplein. Zie www.muziekfestivaldelfzijl.nl voor alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2012.
 

Gold