OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
KNFM Erediploma 2008 voor Malletband
31 October 2009

Image

Op vrijdagavond 30 oktober 2009 heeft de Malletband van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" het KNFM Erediploma 2008 uitgereikt gekregen. De Malletband ontving het Erediploma wegens het hoogst behaalde aantal punten op een concours in de sectie Podium A, Ere Divisie in 2008. De groep behaalde op 8 november 2008 een totaal van 93,38 punten op het Podiumconcours in Drachten. Het Erediploma werd door voorzitter Martin Snapper van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (afdeling Groningen) overhandigd aan de dirigent van de Malletband, Theo van Kruistum. De heer Snapper gaf een korte toespraak, waarin hij de leden, dirigent en bestuur feliciteerde met dit mooie resultaat. Er werd stilgestaan bij het feit dat het de derde achtereenvolgende keer is dat de Malletband het Erediploma van de KNFM ontvangt. Daarnaast stond de heer Snapper ook stil bij het feit dat de Malletband al sinds 1992 (toen zij promoveerde naar de Ere-divisie) op topniveau meedraait. Hij benadrukte dat het volhouden van dergelijke professionele prestaties over een lange periode alleen mogelijk is wanneer er een goede chemie is tussen enerzijds de dirigent, en anderzijds de leden.

 
Project "Achter de Muziek Aan" weer van start
30 October 2009
ImageOp maandag 26 oktober is het project “Achter de Muziek Aan” (ADMA) weer van start gegaan. De muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” organiseert dit project samen met het IVAK op drie basisscholen in de gemeente Delfzijl. Afgelopen maandag is het project gestart op OBS Tasveld. Hier krijgen twee groepen leerlingen les op een slagwerk- of blaasinstrument.

Begin 2010 volgen de overige scholen: OBS De Garven neemt in januari/februari deel, en CBS Rengersborg in februari/maart. Elk afzonderlijk project wordt afgesloten met een slotavond in het repetitielokaal van de vereniging in Farmsum. Tijdens de slotavond krijgen de deelnemers de mogelijkheid om het geleerde in groepsverband te demonstreren aan hun familie. Ook zal tijdens deze avond nadere kennis worden gemaakt met de verschillende instrumenten van een Harmonieorkest en Malletband.
 
DelfSail 2009 in beeld
18 October 2009

We komen nog een keertje terug op DelfSail 2009. Van het concert in de Farmsumer Kerk op zondag 23 augustus 2009 is een prachtige video gemaakt en gemonteerd door Jan Steendam. De gehele concertregistratie (1:19 uur) kan hieronder worden bekeken. Het concert begint met het openingwoord van dominee Itse de Boer en Yumiko Ishikawa. Daarna gaat het concert van start met afwisselende optredens van het Shunan Children’s Choir, het Harmonieorkest van Koningin Wilhelmina, het gelegenheidskoor van CBS Rengersborg en organist Pieter Pilon. Het concert eindigt met het door het Shunan Children's Choir indrukwekkend gezongen "Grunnens Laid", waarna nog éénmaal "It's A Small World" wordt gezongen.


Hieronder staat een korte opname van het concert in het centrum van Delfzijl op zaterdag 22 augustus 2009. Naast het Harmonieorkest, Malletband en het Shunan Children's Choir, nam ook Janneke de Roo deel aan dit concert. In onderstaande video wordt Janneke de Roo door het Harmonieorkest begeleid met het nummer "Blijf Bij Mij".


 
It's A Small World
08 October 2009

Image

Het is alweer meer dan een maand geleden, maar bij veel mensen staat het concert tijdens DelfSail 2009 in de Farmsumer Kerk nog vers in het geheugen gegrift. Dit unieke concert, met het Harmonieorkest van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”, het Shunan Children’s Choir, het koor van CBS Rengersborg en organist Pieter Pilon, vond plaats op zondag 23 augustus 2009. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met het welbekende nummer “It’s A Small World”. Veel bezoekers meldden na afloop kippenvel te hebben gekregen van dit slot. Het concert gemist? Of nog een keer deze unieke uitvoering beluisteren? Onderstaand kunt u alvast het slot horen van dit concert: de gezamenlijke uitvoering van “It’s A Small World”, opgenomen door Jan Ellens (waarvoor nogmaals onze hartelijke dank). Het Shunan Children’s Choir zingt het eerste couplet, waarna CBS Rengersborg het tweede couplet in het Nederlands zingt. De refreinen worden enthousiast door de kinderen gezamenlijk gezongen. Het Harmonieorkest begeleid het werk muzikaal en organist Pieter Pilon omlijst de uitvoering spontaan met tonen uit de prachtige kerkorgel. Zeer binnenkort zal in video de gehele opname van het concert op deze site worden gepubliceerd.

 


 
Buffet/Spooktocht zaterdag 7 november 2009
01 October 2009

ImageOp zaterdagavond 7 november as. organiseert de Activiteitencommissie een gecombineerde buffet en spooktocht. De spooktocht wordt niet door de vereniging zelf georganiseerd, maar vindt plaats in Schildwolde. Dit is een groot georganiseerde en zeer spannende spooktocht. Diegenen die niet van spoken houden, kunnen ook alleen aan het buffet deelnemen. Het buffet wordt georganiseerd in het verenigingsgebouw. Na het buffet vertrekken de deelnemers aan de spooktocht op eigen vervoer naar Schildwolde. De exacte tijden zijn nog niet bekend. Dit is afhankelijk van wanneer de spooktocht in Schildwolde aanvangt. De totale kosten voor het buffet en spooktocht bedragen EUR 11,00 per persoon. Neem je alleen deel aan het buffet, dan betaal je EUR 7,00 per persoon. Neem je alleen deel aan de spooktocht, dan betaal je EUR 4,00 per persoon.

Alle leden/donateurs van de vereniging, familie en vrienden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Geef je dan voor uiterlijk 12 oktober as. op. Je kunt je opgeven via de mail (Lisanne) Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Verder hangt er een papier in het repetitielokaal waar je je naam op kunt zetten. Mocht je alleen aan het buffet of alleen aan de spooktocht willen deelnemen, geef dit dan even duidelijk aan. Anders gaat de Activiteitencommissie ervan uit dat je aan beide activiteiten deelneemt.

 

Gold