OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
1e prijs Malletband Podiumconcours Drachten
27 October 2013
Image

De Malletband van de Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl heeft zaterdag 26 oktober 2013 met groot succes deelgenomen aan het KNFM Podiumconcours voor slagwerkensembles in Drachten. Met 93,92 punten behaalde de Malletband het hoogste aantal punten van alle deelnemers in de hoogste divisie, waarmee een 1e prijs met onderscheiding werd behaald. Ook plaatste de vereniging zich hiermee voor het Nederlands Kampioenschap Podium dat op 8 februari volgend jaar in Assen plaatsvindt. 

De Malletband bracht, onder leiding van Theo van Kruistum, een halfuur durend spetterend muzikaal programma dat bestond uit vier werken. Er werd geopend met het virtuoze werk Ouverture Candide. Daarna volgde het uitgebreide werk Shadows of a Dreamworld waarmee met de muziek een droomwereld werd geschept. Als derde werk werd het imponerende Schindler’s List gespeeld met op viool solist Lysette Lever-Meijer. Het prachtige programma werd afgesloten met het energieke en ingewikkelde werk Joaquin on Sunshine. 
 
KNFM Podiumconcours zaterdag 26 oktober 2013
24 October 2013
ImageOp zaterdag 26 oktober as. zal de Malletband deelnemen aan het KNFM Podiumconcours te Drachten. Het optreden van de Malletband staat gepland om 18.15 uur. Het middagprogramma van het concours zelf begint om 15.15 uur. Het podiumconcours vindt plaats in Sportcentrum Drachten, Splitting 65, 9202 LC te Drachten. Entree voor toeschouwers bedraagt EUR 6,00 per persoon. 
 
Try Out Concert Malletband op zaterdag 5 oktober 2013
01 October 2013
ImageOp 26 oktober as. zal de Malletband van de Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" deelnemen aan het KNFM Podiumconcours in Drachten. Ter voorbereiding op het concours zal de vereniging deelnemen aan een Try Out Concert. Dit concert wordt georganiseerd door vier malletband uit het noorden van Nederland, die ook allen aan het Try Out Concert zullen deelnemen: Concordia Middelstum, De Bazuin Schoonebeek, Constantijn Huijgens Appingedam en Koningin Wilhelmina Delfzijl. 

Het Try Out Concert vindt plaats op zaterdag 5 oktober as., aanvang 19:30 uur in het ASWA-gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam. De entree bedraagt EUR 5 om de kosten van de gezamenlijke malletbands te dekken. 

Tijdens het concert zullen de malletbands hun prachtige concoursprogramma ten gehore brengen en zal Constantijn Huijgens een klein concertje geven. 
 
Prachtig Muziekfestival Delfzijl 2013
01 October 2013
Image

In het weekend van 20 en 21 september 2013 werd de derde editie van het Muziekfestival Delfzijl georganiseerd. Ook de Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina", ook een van de organiserende verenigingen van het Muziekfestival Delfzijl, was weer van de partij. In de middag gaf de vereniging twee concerten op het Molenbergplein, samen met de muziekvereniging "Crescendo" uit Stadskanaal. Het spelen op het Molenbergplein was een probeersel. Er waren dit jaar veel deelnemers, en de vereniging besloot om de optie aan te nemen om het concert op het Molenbergplein te spelen. Dat viel goed uit. Bij het eerste optreden vonden vele bezoekers de vereniging en genoten van de gezamenlijke Harmonieorkest, de Malletband en de twee leerlingenorkesten van de vereniging. Ook de samenwerking met The Legacy werd gewaardeerd. Het tweede optreden was rond de klok van vijf uur ’s middags en trok helaas wat minder publiek. Rond dit tijdstip gaan toch veel mensen naar huis om ’s avonds terug te komen voor het avondprogramma. Bij het avondprogramma was de vereniging weer present om om tien uur ’s avonds deel te nemen aan de finale. Met ruim 500 muzikanten werd een gezamenlijk slot gegeven. De organisatie heeft laten weten dat de vierde editie van het Muziekfestival Delfzijl plaatsvindt in het weekend van 20 september 2014. 

 

Gold