OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Kerstconcert zaterdag 18 december 2010
28 November 2010

Na het succesvolle Kerstconcert afgelopen jaar, organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” dit jaar opnieuw een Kerstconcert in de Centrumkerk aan het Molenbergplein in Delfzijl. Het concert vindt plaats op zaterdag 18 december 2010 en begint om 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. Het Harmonieorkest en het B-leerlingenorkest zullen een afwisselend kerstprogramma brengen, met vele bekende kerstliederen vanuit de hele wereld. Dit jaar verleent “Three Voices” muzikale medewerking aan het concert. “Three Voices” is een zanggroep bestaande uit Christian, Rebecca (broer en zus) en hun goede vriendin Esther. Rebecca is in Nederland bekend geworden door het bereiken van de halve finale van Holland’s Got Talent. Het genre wat “Three Voices” brengt is ontstaan uit een mix van black-gospel, soul, R&B en prachtige popballads. De "Three Voices" zal zowel voor als na de pauze van het concert een prachtig eigen kerstprogramma ten gehore brengen. De Centrumkerk belooft weer sfeervol te zijn ingericht, met een grote kerstboom en heel veel kaarsjes. De entree is voor iedereen gratis. 

 

Image

 
Malletband “Koningin Wilhelmina” Delfzijl behaalt eerste prijs
14 November 2010

Image
Op de nationale podiumwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen afgelopen zaterdag in Drachten, was de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl de grote winnaar in de hoogste divisie. Onder leiding van Theo van Kruistum behaalde de Malletband  94,47 punten, waarmee de vereniging de concurrentie ver achter zich liet. De internationale jury beloonde de Malletband met een eerste prijs met onderscheiding. De jury prees de Malletband om de zeer fraaie programmering, uitdagend voor spelers en publiek, en complimenteerde de Malletband en haar instructeur met het muzikaal voor elkaar weten te krijgen van een dergelijk programma.    

Het halfuur durende programma van de Malletband werd geopend met het overtuigende  “Santorini” van de Griekse componist Yanni. Na de fraaie opening, bracht de Malletband het ritmische werk “Irish Impressions” met vurige ritmes en mystieke sferen. Het derde werk betrof “The First Circle” van de Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny. Een ritmisch zeer ingewikkeld werk en daarmee een ware uitdaging voor de muzikanten. Het programma werd afgesloten met het schitterende Firedance uit de bekende Ierse theatershow “Riverdance”.

 

(Zie voor foto's het fotoboek )

 

Resultaten in de ere-divisie:

1: Koningin Wilhelmina, Delfzijl | 94,47 punten

2: Exselsior, Oostendorp | 91,08 punten

3: Wilhelmina, Bedum | 90,00 punten

 
KNFM Podiumconcours 13 november 2010
08 November 2010
ImageNa een jaartje rust genomen te hebben, is de Malletband van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” er weer helemaal klaar voor. Op zaterdag 13 november 2010 neemt de Malletband deel aan het KNFM Podiumconcours te Drachten met een prachtig muzikaal programma. Aanvang van het optreden staat gepland om 16:20 uur. Het concours vindt plaats in Sportcentrum Drachten, Splitting 65 te Drachten. Entree bedraagt EUR 6,00 (inclusief een programmaboekje) voor volwassenen en EUR 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar. De bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking staat gepland om 18:30 uur.
 

Gold