OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Kerstconcert zaterdag 10 december 2011
26 November 2011

Op zaterdag 10 december 2011 geeft de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” haar Kerstconcert. Het Kerstconcert zal, in navolging van de afgelopen jaren, wederom plaatsvinden in de Centrumkerk aan het Molenbergplein. Omdat het Molenbergplein thans wordt verbouwd, moet men er rekening mee houden dat de ingang van de kerk zich aan de kant van het Commandementsplein bevindt. Het Kerstconcert begint om 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. De entree is voor iedereen gratis.

Het publiek kan dit jaar van de vereniging weer een gevarieerd kerstprogramma verwachten met vele bekende en minder bekende Kerstliederen. Naast de bekende Nederlandse samenzangliederen, zijn er ook veel arrangementen van Engelse en Duitse Kerstliederen. Vanuit de vereniging zullen optreden het Harmonieorkest en het (voor dit concert) gecombineerde B- en C-leerlingenorkest. De onderdelen staan onder leiding van Theo van Kruistum.

Naast medewerking van de onderdelen van de muziekvereniging, heeft de vereniging voor het concert uitgenodigd vocal groep Gospel4U uit Stadskanaal. Deze in 2002 opgerichte groep bestaat uit zes muzikanten, waarvan drie zangers/zangeressen (inclusief pianist), twee gitaristen en een drummer. Gospel4U brengt een aanstekelijke mix van southern gospel en worship. De muziek, met als basis piano en basgitaar, heeft een acoustic feel en de vocalisten wisselen elkaar af in een solistische en close harmony mix. De muziek van Gospel4U spreekt een breed publiek bijzonder aan.

Image
Vocal groep Gospel4U
 

 
Intocht Sinterklaas Delfzijl
20 November 2011
Image
Op zaterdag 19 november 2011 kwam rond half twee vanuit de mist de pakjesboot van Sinterklaas de haven van Delfzijl weer binnen varen. Op de kade speelde het orkest een nieuwe swingend Sinterklaas repertoire, inclusief drumstel en basgitaar. Na aankomst volgde de mars naar het gemeentehuis en door het centrum van Delfzijl. Voor 15 leden van de vereniging was het een heel bijzonder optreden. Zij liepen voor het eerst mee op mars. Op het bordes van het gemeentehuis werd van deze enthousiaste groep leerlingen een mooie foto gemaakt, samen met begeleider Anita en Zwarte Piet. Zie voor veel meer foto’s het fotoboek .

Image
 
Slagwerkgroep in Winschoten
20 November 2011
Image
De Slagwerkgroep is op zondag 23 oktober 2011 naar Winschoten geweest om daar een optreden te verzorgen in het centrum tijdens een koopzondag. Het was een lange middag van één tot vijf uur. Ze zijn begonnen bij de Hema om daarna voor het gemeentehuis te gaan spelen. Na enkele pauzes te hebben gehad, zijn ze naar het plein gegaan voor het overdekte centrum ’t Rond en cafetaria Food Master. Na hier een poosje te hebben gespeeld, werd er weer een pauze gehouden en kregen ze drinken aangeboden van de eigenaar van de cafetaria. Na nog even gespeeld te hebben, werd om vijf uur de boel weer opgeruimd en werd er weer richting Delfzijl vertrokken. De reacties van het publiek waren zeer positief.
 

Gold