OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Concert KMKJWF donderdag 20 november 2014
08 November 2014
Image

Namens de KMKJWF 
Donderdag 20 november (aanvang 20.00) geeft de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' een bijzonder concert in Appingedam (sporthal Eelwerd). Al jaren komt de KMKJWF naar Appingedam om de relatie van de Landmacht met deze oude garnizoensstad voort te zetten en te verstevigen. Elk jaar zit er meer publiek in de zaal en dat geeft de KMKJWF de opdracht elke keer een mooi programma samen te stellen zodat iedereen kan genieten van onze blaasmuziek. 

Het concert is dit keer een  jubileumconcert ter ere van het 200-jarig bestaan van de Landmacht. Dit 200-jarig jubileum passeert niet ongemerkt ; het wordt gevierd met activiteiten die  het contact met de samenleving versterken. Dat heeft u de afgelopen zomer onder andere  kunnen merken met de muzikale bijdrage van de Koninklijke Militaire Kapel  aan het theaterspektakel: 'de laatste vriend van Napoleon' in Delfzijl.

In de afgelopen jaren  heeft het publiek altijd met volle teugen genoten van de gevarieerde muzikale samenstelling van de  concerten. Dit jaar gaat het publieksconcert  een stap verder en wordt de theatervoorstelling: 'de mens centraal' gepresenteerd. Het is niet alleen de muziek: het kunstzinnig ordenen van klanken. Nee, het is ook de bijzondere aandacht voor de mensen die samen de Landmacht vormen :'de ziel van de organisatie'. Militairen , die het ene moment vriendelijk zijn en de helpende hand bieden en het volgende moment hard moeten optreden in crisissituaties. Deze avond maakt u kennis met de mens achter de militair. De Landmacht trakteert elke provincie in Nederland met dit concert en onlangs werd er een dvd registratie van gemaakt. Voor Appingedam komt ook een streekgenoot in beeld. Korporaal Pieter van der Waal laat zien waarom zijn passie de landmacht en tegelijkertijd muziek is.  
                                                                                                           
De toegang is gratis dus komt dat zien!! Wij verheugen ons zeer op jullie komst! 
Kans maken op een dvd van 'De Mens Centraal'? like onze Facebook pagina: www.facebook.com/kmkjwf
 
Prachtig Jubileumconcert 110 jaar Koningin Wilhelmina
08 November 2014
Op zaterdag 18 oktober jl. gaf de muziekvereniging Koningin Wilhelmina haar Jubileumconcert 110 jaar Koningin Wilhelmina in de Evenementenhal van Delfzijl. Het was een prachtig concert met honderden bezoekers en zeer afwisselende optredens binnen een sterk gevarieerd muzikaal programma. Schitterend was de muzikale samenwerking met Theo Driessen, die de zaal letterlijk op zijn kop kreeg met vele bekende meezingers. Onze nieuwste onderdeel, de sambaband Sambamina, presenteerde zich na de pauze door al musicerend de Evenementenhal binnen te lopen. Ook de smurfen waren aanwezig en brachten als duo het bekende Smurfenlied. Na het Gronings Volkslied samen met Theo Driessen, eindigde het Jubileumconcert traditioneel met de Koningin Wilhelminamars. De vereniging kijkt terug op een erg geslaagd Jubileumconcert. 

Image
 

Gold