OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.


 
Kerst 2008
20 December 2008
Image
 
Clubblad november 2008 online
20 December 2008
ImageDe november 2008 uitgave van het clubblad "De Muzieksleutel" is nu online te lezen. Zie hier. Reacties of een bijdrage? De redactie is via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken bereikbaar. Veel leesplezier!
 
Malletband getrakteerd op taart
20 December 2008

ImageMet 93,38 punten behaald op het federatief podiumconcours van 8 november jl., is de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” voor het derde achtereenvolgende jaar als hoogste geëindigd op de nationale ranglijst eredivisie podium A. Een bijzonder knappe prestatie.

 

Om in de drukte van de repetities voor de aanstaande Nederlandse Kampioenswedstrijden op 14 februari 2009 hier toch even bij stil te staan, werd de Malletband afgelopen vrijdag in de pauze van de repetitie door het bestuur verrast met een speciale taart, door Bakker van der Meer voorzien van heus vuurwerk.

 
Malletband eerste op ranglijst NK Podium 2008
15 December 2008
Image

De Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl is met 93,38 punten als eerste geëindigd op de ranglijst NK Podium 2008 (Eredivisie, sectie A) en is daarmee geplaatst voor de Nederlandse Kampioenswedstrijden. Het NK vindt plaats op 14 februari 2009 te Dronten.
 
Geslaagd Adventconcert in Farmsum
14 December 2008
Image

Ondanks de afwezigheid van Imca Marina, kijkt de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” terug op een geslaagd Adventconcert. Imca Marina liet verstek wegens een keelontsteking, waarvan de vereniging op zaterdagochtend op de hoogte werd gebracht. Alle intensieve voorbereidingen ten spijt, heeft de vereniging de afwezigheid van Imca goed op weten te pakken. Er waren mooie en sfeervolle optredens van het Harmonieorkest, een marimbakwartet van de Malletband en van de Delfzijlse band ST!L. Het Adventconcert werd georganiseerd in het kader van de aan Farmsum toegekende dorpsbudget, waaruit een tweedaags Adventevenement door de vereniging Dorpsbelangen en Volksvermaken Farmsum werd gehouden. De muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” heeft zorg gedragen voor het afsluitende Adventconcert.

Met het geluid van kerkklokken, dat geleidelijk werd overgenomen door de buisklokken van het Harmonieorkest, werd het concert sfeervol geopend in een speciaal geplaatste tent bij Dorpshuis Aeolus. Het Harmonieorkest, onder leiding van Theo van Kruistum, speelde een scala aan mooie arrangementen van bekende kerstliederen. Het marimbakwartet, bestaande uit vier marimbaspelers van de Malletband, speelde op prachtige wijze een aantal voor marimba gearrangeerde kerstliederen. ST!L bracht een speciaal voor het Adventconcert ingestudeerd kerstrepertoire. Met 2 en 3 stemmen, gecombineerd met twee gitaren, brachten zij bijzonder fraaie en originele vertolkingen van bekende kerstliederen. Het publiek was onder de indruk van deze talentvolle jonge band, die na deze avond vele nieuwe fans heeft mogen begroeten.

Het Adventconcert was het laatste optreden van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” voor 2008. Op 4 januari 2009 wordt de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de vereniging gehouden. De vereniging hoopt u aldaar te mogen begroeten. Wij verklappen alvast dat ST!L bereid is gevonden om een optreden te verzorgen tijdens de receptie.

Fijne kerstdagen en alvast een goed, gezond en muzikaal 2009 toegewenst!
 

Gold