Speel mee met KW

Welkom bij "Speel Mee Met KW"

Op school neemt uw zoon of dochter deel aan het muziekproject "Speel Mee Met KW" van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl/Farmsum. Binnenkort is de afsluitende avond, of de afsluitende avond is net geweest. U bent wellicht op zoek naar meer informatie over wat een muziekvereniging inhoudt, welke mogelijkheden er zijn voor muziekles en hoe u uw zoon of dochter hiervoor kunt opgeven. Op deze pagina meer informatie.
Image

Muziekspelen is een prachtige hobby en goed voor de ontwikkeling

Het spelen van muziek is een prachtige bezigheid. Voor kinderen is het zelfs extra goed. Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat muziekspelen goed is voor de cognitieve ontwikkeling en sociale vaardigheden. 

Hoe kan dat? Muziekmaken is alles tegelijk. (Noten) lezen, interpreteren, motoriek en luisteren. Deze combinatie, vooral aangeleerd op jonge leeftijd, zorgt voor een goede ontwikkeling van de hersenen met een boost van de cognitieve ontwikkeling. Muziekmaken maakt slimmer!

De sociale ontwikkeling is bij muziekmaken ook een belangrijke factor. Muziekmaken doe je niet in je eentje maar uiteindelijk in een groot orkest. In een groot orkest moet je met vele tientallen mensen tegelijk samenwerken. 

Image

Waarom muziekmaken bij een muziekvereniging?

Muziekmaken is het leukst in groepsverband. En dan helemaal bij een vereniging die heel actief is en muziekonderwijs organiseert. Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina", met ruim 90 leden, regelt muziekles op heel veel verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten. Na aanmelding kan een leerling bijna direct beginnen bij een professionele docent en na korte tijd al gaan meespelen in één van de leerlingenorkesten. 

Maar "Koningin Wilhelmina" is daarnaast ook de vereniging in Delfzlijl/Farmsum om gezamenlijk muziek te maken. We hebben o.a. twee leerlingenorkesten, een Harmonieorkest en een Slagwerkensemble. "Koningin Wilhelmina" is een vereniging waar gezelligheid en goed muziekmaken hand-in-hand gaan. Er worden vele (grote) concerten en optredens jaarlijks georganiseerd. Daarnaast is er elke week repetitie en wordt er deelgenomen aan festivals in binnen- en buitenland.  

Image

Leuk! Ik wil beginnen met muziekles. Hoe gaat dat?

Ontzettend leuk als jezelf, of zoon/dochter etc. met muziekles wilt gaan beginnen!

Hoe verder? 
  • Meld je aan via onderstaand formulier. 
  • Je ontvangt dan thuis het aanmeldingsformulier van de vereniging. 
  • Zodra de vereniging deze ingevuld terug heeft ontvangen, gaat de vereniging de muzieklessen regelen. 
  • Spoedig zal de muziekles beginnen. Deze lessen worden dichtbij gegeven. Al gauw zul je wekelijks 20 minuten les krijgen van een professionele docent. 
  • Hoe zit het met een muziekinstrument? Dit regelt de vereniging! 
  • Na bepaalde tijd ga je instromen bij één van de leerlingenorkesten. In het leerlingenorkest leer je samenspel. Zo bouw je de vaardigheden op om te gaan meespelen in het grote orkest of slagwerkensemble. Dan ben je er helemaal klaar voor om mee te gaan doen met gave concerten en optredens. 
Image

Welke kosten zijn er?

De eerste zes maanden, nadat je met muziekles bent begonnen, betaal je alleen voor de wekelijkse muzieklessen. Dit is EUR 22,32 per maand. NB: Boven de 21 jaar komt hier 21% BTW bovenop. 

Na de eerste zes maanden, geld ook de contributie van de vereniging. Dit is EUR 9 per maand (tot 18 jaar). 

Image

Ja, ik meld mij aan. Stuur mij het aanmeldingsformulier toe!

Aanmeldingsformulier
Wat is uw naam?
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw telefoonnummer?
Adres
Instrument/muziekles
Welke muziekinstrument speelt u of wilt u graag (leren) spelen?
Hier kunt u eventueel een extra toelichting/opmerking noteren.