AMV

Algemeen Muzikale VormingIn oktober 2024 start weer een nieuwe cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV). Hieronder leest u meer informatie over de AMV-cursus en helemaal onderaan vind u de link voor het inschrijfformulier.

Wat is AMV?

AMV is een cursus van 15 lessen, voor kinderen vanaf 7 jaar tot ca. 10 jaar oud, waarin kinderen op speelse wijze kennis op doen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen. Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen van de blokfluit. Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast.

In de laatste lessen introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen.

Op het einde van de cursus wordt toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan ouders, familie etc.
Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kan worden doorgestoomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument.

Wie verzorgt de AMV-lessen?

De AMV-lessen wordt gegeven door muziekdocent Geertje Mars. Geertje Mars is op 7-jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen, waarna ze al snel koos voor de dwarsfluit. Na 9 jaar les te hebben gehad heeft ze de overstap gemaakt op de saxofoon. De passie voor muziek werd al snel duidelijk nadat ze na het behalen van haar SPW-opleiding koos voor de opleiding Onderwijs Assistent Muziek te Drachten. Daar heeft ze kennis mogen maken met de vele aspecten van de muziek en heeft ze ook haar certificaten voor Ensemble Directie en Assistent Dirigent Koor succesvol mogen voltooien.

Momenteel is Geertje dirigent en docent bij verschillende verenigingen. Zo is ze sinds 2010 dirigent van ‘Christelijk Vocaal Ensemble’ en is ze in 2018 begonnen als dirigent van het B orkest van CMV Oranje Grootegast. Daarnaast is ze saxofoondocent bij muziekvereniging ‘Volharding’ Ten Boer en AMV-docent bij CMV Excelsior Baflo. Ook speelt ze zelf graag saxofoon met een voorliefde voor de baritonsaxofoon.

 

Wanneer zijn de lessen? 

De planning voor de AMV-cursus (start oktober 2024) is nog niet bekend. 

Wat kost AMV en wat krijg ik hiervoor?

De cursus AMV kost € 60 per deelnemer. Hiervoor krijgt de leerling:

  • 15 lessen van 45 minuten van een gekwalificeerde docent;
  • Een blokfluit;
  • Lesmateriaal.

Vragen? 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons. Zie hier voor contactgegevens. U kunt voor vragen ook e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgeven? 

Binnenkort kunt u uw kind opgeven voor de AMV-cursus. Het inschrijfformulier is nog niet beschikbaar.