Over ons

Algemeen

De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl (gemeente Eemsdelta) is een algemene muziekvereniging die statutair tot doel heeft:

"een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan het gemeenschapsleven te Delfzijl en omgeving door de bevordering van een gezamenlijke beoefening van instrumentale muziek en muzikale expressie"

De vereniging is opgericht op 30 april 1904 en bestaat uit ca. 90 leden verspreid over de onderdelen Harmonieorkest, Malletband, twee Leerlingenorkesten en Streetband Kleintje Mina. Jaarlijks verzorgen de onderdelen van de vereniging tezamen ca. 30 optredens. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en de Muziekbond Groningen-Drenthe. 

Organisatie

De vereniging wordt aangestuurd door vier bestuursleden:

  • Voorzitter - Richard Stegmeijer
  • Secretaris - Jarnick Speelman
  • Penningmeester - Frederik Benes
  • Algemeen bestuurslid - Johannes Swart
  • Algemeen bestuurslid - Anneloes Bosscher

Het bestuur wordt ondersteund door een vijftal commissies: bar- en activiteiten, kleding, instrumenten, muziek en schoolprojecten.

Leerlingcoördinator is Teije van der Linde. 

Verenigingsgebouw

De muziekvereniging heeft de beschikking over een eigen repetitie- en opslagruimte. Deze bevindt zich aan de Molenstraat 2 te Farmsum. De repetities alsmede de vele activiteiten van de vereniging vinden hier plaats. Het historische pand valt onder het beheer van de stichting "De Oude School", alwaar de vereniging deelgenoot van uitmaakt.