Lid worden

Lid worden van onze vereniging?

Iedereen die een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt of wil leren spelen, kan lid worden van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" en, afhankelijk van het niveau, veelal direct meespelen bij een van de onderdelen van de vereniging.

Nog niet eerder een muziekinstrument gespeeld? Dat is helemaal geen probleem. De meeste leden komen bij ons binnen zonder muzikale ervaring.  Zie voor veel meer informatie over de verschillende opleidingsmogelijkheden de sectie Muziekopleiding. Voor aanvullende vragen kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen met het secretariaat.

Waarom is het leuk om lid te zijn van een muziekvereniging?

Muziek maken is ontspannend en inspannend tegelijkertijd, of je dit nu alleen thuis doet of lid bent van een muziekvereniging. Muziek maken is inspannend omdat je je moet inzetten. Maar, als je de basis van het muziek maken onder de knie hebt, begint het leuke deel en kun je echt muziek gaan maken. Dan wordt het ontspannend. De afzonderlijke noten worden aan elkaar gekoppeld en je kunt liedjes gaan spelen. Als je dit ook nog bij een muziekvereniging doet, wordt het nog leuker.

Samen muziek maken, onder de knie krijgen en muziekstukken spelen is altijd gezelliger dan alleen. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en werk je samen naar een doel toe. Daarnaast worden er allerlei leuke dingen georganiseerd. Dit alles maakt muziek maken bij een muziekvereniging tot een gezellige en ontspannende hobby voor alle leeftijden.

Wat biedt de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina"?

Een actieve en gezellige muziekvereniging waar onder leiding van een professionele dirigent/instructeur iedereen op zijn of haar niveau met plezier kan musiceren.

Leden ontvangen van de vereniging in bruikleen het muziekinstrument, uniform, muziekstukken en eventuele attributen. Daarnaast wordt een eventuele eigen muziekinstrument door de vereniging verzekerd voor schade e.d.

Naast de wekelijkse repetities, geven wij regelmatig uitvoeringen en grote concerten, gaan wij naar festivals en concoursen, en geven wij minstens een keer per jaar ons groots opgezet jaarconcert "Wilhelmina in Concert". Ook hebben wij een actieve activiteitencommissie die het gehele jaar door een scala aan activiteiten organiseert, zoals de barbecue, puzzeltochten en karaoke/buffet avonden. Ook organiseren wij een keer per jaar een voorspeelmiddag. 

Wat kost het lidmaatschap?

Contributie
De muziekvereniging draaiende houden kost veel geld. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor het clubgebouw, dirigenten, nieuwe instrumenten, nieuwe muziekwerken, gas/electra etc. Naast o.a. akties, donaties, giften en vergoedingen voor optredens, is een belangrijke bron van inkomsten de contributie. Elk lid van de vereniging is in principe contributie verschuldigd. De contributie bedraagt per 1 januari 2024:

  • Tot 18 jaar: EUR 9,50 per maand
  • Vanaf 18 jaar: EUR 17,50 per maand

Eerste zes maanden geen contributie
Leden die beginnen met muziekles en nog niet meespelen bij een van de onderdelen van de vereniging, zijn de eerste zes maanden na aanvang van de muzieklessen geen contributie verschuldigd.

Muziekles
Muzieklessen worden via de vereniging afgenomen bij de stichting SMO, die voor alle muziekverenigingen het muziekonderwijs in de gemeente Eemsdelta regelt.

Muziekles voor het seizoen 2022/2023 voor beginnende muzikanten (niveau A) kost:

  • Tot en met 18 jaar oud: EUR 24,33 per maand.
  • 19 of 20 jaar oud: EUR 30,58 per maand. 
  • 21 jaar of ouder: EUR 37,01 per maand (dit is incl. 21% BTW)

Tarieven muziekles zijn exclusief BTW. Tot 21 jaar oud is muziekles wettelijk vrijgesteld van BTW. Vanaf 21 jaar oud geldt een BTW-percentage van 21%.
Kosten zijn exclusief theorieles en exclusief examenkosten. 

Zie hier het overzicht van alle tarieven muziekles. 

Opmerking: Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om gebruik te maken van de Stichting Leergeld voor kinderen die wonen in de Gemeente Eemsdelta. Zie hier

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van de vereniging. Ook bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij een repetitie!

Aanmelden?

Wilt u lid worden? Vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in. Wij zullen na ontvangst van onderstaand formulier z.s.m. met u contact opnemen. 

Aanmeldingsformulier
Wat is uw naam?
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw telefoonnummer?
Adres
Instrument/muziekles
Welke muziekinstrument speelt u of wilt u graag (leren) spelen?
Hier kunt u eventueel een extra toelichting/opmerking noteren.

Privacy Policy

De bescherming van uw persoonsgegevens is belangrijk voor ons. Lees hier onze Privacy Policy.